Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VOLLEZELE-BEVER – Op 4 en 5 mei van 10 tot 18u brengt Kunstwerkt ‘Open studio days’

4 mei om 10:00 tot 18:00

Ben je al lang al benieuwd om te weten te komen hoe een kunstwerk tot stand komt? Wil je graag zien waar het gemaakt wordt? Kunstenaarsateliers over gans Vlaanderen zetten de deuren open, ook in  het Pajottenland. De volledige lijst van deelnemende ateliers kan je vinden op www.atelierinbeeld.be.

Wim Adriaenssens stelt  in zijn atelier en woning, Beekstraat 9  in Vollezele, oud en nieuw werk tentoon, alsook de maquette van wat een levensgroot brons moet worden, en de maquette van het monument voor de Paardenprocessie van Kester. Het project dat hij indiende wordt gejureerd en de beslissing van de jury valt begin mei.

Wim Adriaenssens , Beekstraat 9 , 1570 Vollezele    www.wimadriaenssens.be

Ann Adriaenssens, kunstschilder, opent haar atelier in Bloemendael 10, 1547 Bever. Geïnspireerd door de rustgevende schoonheid van haar omgeving schildert ze sfeerbelevingen die een gevoel van sereniteit oproepen. Haar werken streven naar eenvoud, een terugkeer naar de essentie van het bestaan. In een wereld waar het tempo hoog ligt en verandering de enige constante lijkt te zijn, schept ze met haar werk een toevluchtsoord, een oase van rust, een herinnering aan de eenvoudige geneugten van het leven. Op 4 en 5 mei is er nieuw werk te zien evenals vroeger werk nl dierenportretten en stillevens.

Ann Adriaenssens, Bloemendael 10, 1547 Bever   annadri@telenet.be

Goan Allebosch is een jong studerend kunstenaar die zich bezig houdt met het onderzoeken van een beeld. Dit kan leiden tot een diepere manier van kijken. Door het focusen op 1 weergave voor een langere periode komen lijnen en vlakken naar voor die eerst niet zichtbaar waren. Het zijn die lijnen – en vlakkenspel dat een ritme blootleggen dat aantoont wat voor  hem voordehandliggend is. Hiermee kan hij dan weer aan de slag om in verdere beeldende werken dit patroon te doorbreken. Zo onstaan diverse werken die toch in relatie staan met elkaar. Tijdens dit weekend stelt Goan een selectie van tekeningen en schilderijen voort vertrekkend van een zelfportret.

Goan Allebosch , Kapel kasteel Steenhout, Molenberg, 1570 Vollezele   alleboschgoan@gmail.com