Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Roosdaal – Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei – Documentaire ‘Drinkbare Maas’

27 maart om 20:00 tot 22:00

Op woensdag 27 maart 2024 organiseert Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei een gratis vertoning van de documentaire ‘Drinkbare Maas’ in GC Het Koetshuis in Roosdaal (Strijtem) om aandacht te vragen voor water in ons landschap. In de documentaire wandelt Li An een route van 1000 km langs de Maas. Onderweg gaat ze in gesprek met boeren, vissers, burgemeesters en kinderen en praten ze over vervuiling van rivieren.

Tijdens haar studies vertrok Li An Phoa op kanotocht over een van de grootste rivieren in Quebec, Canada. Tijdens haar avontuur ontdekte ze dat ze rechtstreeks uit de rivier kon drinken. Drie jaar later, wanneer ze terugkeert, is dit niet meer het geval door vervuiling van de rivier. Sinds deze ervaring zet Li An zich in voor drinkbare rivieren en spoort ze aan tot actie.

Deze actie past binnen leader Pajottenland+ project Herbuurten & Herbronnen, de Blue Deal en de Week van het Water. Europa investeert in zijn platteland, met ook steun van Vlaanderen en provincie Vlaams-Brabant.

Inschrijven kan via www.pajot-zenne.be, maar is niet verplicht.

Facebook: https://www.facebook.com/events/3558458694366030/

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=RyO0O84DPVs

 

Gegevens

Datum:
27 maart
Tijd:
20:00 tot 22:00

Organisator

Regionaal Landschap Pajottenland&Zennevallei
Telefoon
02/ 452 60 45
E-mail
info@pajot-zenne.be

Locatie

GC Het Koetshuis Roosdaal
Kristus Koninglaan,
Roosdaal, 1760
+ Google Maps