Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JAARMARKT HERNE DAG 3 – MAANDAG 20 MEI – De grootse JAARMARKT

20 mei om 08:00 tot 17:00

De organisatie van de 45ste Jaarmarkt Herne tijdens het komend pinksterweekend krijgt stilaan de eindmeet in zicht.

Maandag 20 mei – Een jaarmarkt uit de duizend

Naast het typisch marktgebeuren biedt de affiche van de jaarmarkt 2024 de bezoekers ook een imposante waaier randactiviteiten aan waarbij iedereen wel zijn gading kan vinden. De eigenlijke jaarmarkt in Herne-centrum loopt van 8u tot 17u en is een aaneenschakeling van honderden standen en standjes aan beide straatkanten op een traject van om en bij de 3 km langsheen de Ninoofsesteenweg en de Edingsesteenweg. Nagenoeg alles is er in aanbod: van de kleinste snuisterij tot het grootste landbouwtuig. En voor wie de portemonnee toch dicht wil houden: ‘een kijkje nemen kost niets’.

Prijskampen

In de voormiddag zijn het vooral de prijskampen voor runderen en voor schapen en een nationale menwedstrijd met ook een behendigheidsproef boomslepen met trekpaarden die opvallen. Die organisatie is van de Trekpaardmenners Denderwindeke.  Ook deze keer is er, naast een keuring van schapen, een keuring voorzien van trekpaarden gekweekt door Vlaams-Brabantse kwekers. Het uitgebreid gamma aan dierenbeauty’s op zich loont alvast de moeite bezocht te worden. En zoals steeds komen ook de nieuwste landbouwmachines met verschillende standhouders opnieuw uitgebreid aan bod.

‘NIEUW’ – 2dehands markt

Jaar en dag is Jaarmarkt Herne ook de plaats van afspraak voor alle lokale bedrijven actief in de verkoop van land- en tuinbouwmachines. Dit jaar is er naast de standen met kleine en grote machinerie ook een  tweedehandsbeurs waar particulieren hun overbodig tuinmachinerie met onder meer grasmaaiers, heggenscharen bladblazers, kettingsagen, tuinfrezen, …..  kunnen te koop aanbieden. Verkoopstanden van professionelen zijn niet toegelaten.

Kinderparadijs

Jaarmarkt Herne is ook één groot kinderparadijs. Op de speelweide is er om 12u en om 13u30 voor groot en klein het poppentheater Ja-Ja met meespeel-kindershows, zang, spel, dans en komisch goochelen. Verder zijn er ook nog een hindernissenpiste, een luchtberg en multiply-springkastelen, een benji-trampoline, een paardenmolen, waterball en nog een resem andere speeltuigen.

Vanuit de lucht

Voor  wie het ganse gebeuren en de streek wil aanschouwen vanuit de lucht zijn er van 10 tot 18 u de helicoptervluchten die opstijgen en landen ter hoogte van carrosserie Deveseleer (Edingsesteenweg,16). Een gewone vlucht kost 50 euro per persoon en een VIP-vlucht 100 euro. Kaarten aankopen en informatie inwinnen kunnen op www.V2aviation.be (0475/349228). Kaarten zijn ook te koop bij Electro Service Timmermans (Heldenplein, 3a).

Live in de grote tent vanaf 15u

Al 15 jaar staan Bram & Lennert samen op het podium. Met hun covers brengen ze iedere toeschouwer aan het zingen en aan het  dansen. Wil je een levende jukebox aan het werk zien? Dan moet je bij een show van Bram & Lennert geweest zijn. Op de jaarmarkt krijgen zij de versterking van zangeres Ziva. Zij heeft een voorliefde voor pop, country & rock.

‘NIEUW’ – De Lijn

Vooreerst zet ook De Lijn op pinstermaandag met de jaarmarkt als vertrek en aankomst twee bussen in. Die dienstverlening wordt financieel ondersteund door de Preventiedienst Pajottenland en het lokaal bestuur van Herne. De bussen zullen aan- en afrijden in de voormiddag tussen 9 en 11u en in de namiddag tussen 16 en 19u en zijn gratis.

Bus 1 vertrekt in Leerbeek en zal via Kester, Herfelingen, Ekkelbergstraat, Aerebeekstraat, Lindestraat naar het rondpunt van Kokejane rijden en vervolgens via deze reisweg terug naar Leerbeek. Deze bus zal alle bestaande haltes op het traject bedienen met extra haltes aan de parking van Olympia en Kokejane en aan de jaarmarkt zelf.

Bus 2 vertrekt in aan de Kerk in Sint-Pieters-Kapelle en rijdt via Herne, Tollembeek, Galmaarden naar Bever en terug. Deze bus zal alle bestaande haltes op het traject bedienen.

Nadere info op https://www.jaarmarktherne.com/en op deze facebookpagina 

Gegevens

Datum:
20 mei
Tijd:
08:00 tot 17:00

Organisator

Jaarmarktcomité
E-mail
info@jaarmarktherne.com

Locatie

Centrum Herne
Centrum
Herne, 1540
+ Google Maps