Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HERNE – Officiële opening van de mountainbikeroutes ‘Landschapskubussen Herne’

16 juni om 09:00 tot 12:00

Na de opening van Finse piste eerder dit jaar, nodigt lokaal bestuur Herne u met veel enthousiasme uit op de officiële opening van de mountainbikeroute ‘landschapskubussen Herne’.

De route kwam tot stand in samenwerking met Sport Vlaanderen die zorgde voor de ondersteuning en begeleiding bij de ontwikkeling van de route, de financiering, de aanmaak en de levering van de materialen.

De gemeente stond in voor het uittekenen van de route, het plaatsen van de signalisatie alsook de promo en het onderhoud van de lussen.

Zoals de naam al doet vermoeden, neemt elke route je mee langs één van de landschapskubussen in Herne. Langs de rode route kom je 2 kubussen tegen.

Er zijn in totaal 3 fietslussen die het mooie en groene Herne doorkruisen.  De routes bieden meer dan 70 km fietsplezier.

groene route:            afstand +/- 18 km waarvan 37,5% offroad

blauwe route:           afstand +/- 25 km waarvan 43% offroad

rode route:                afstand +/- 30 km waarvan 50% offroad

De opening van de mountainbikeroute vindt plaats op zondag 16 juni om 9.00 uur aan Sporthal De Hernekouter.  Na de inhuldiging wordt de hoofdlus (rode route van 30 km) ingereden.

Iedereen is van harte welkom om de rode mountainbikeroute mee in te rijden.

Voor meer informatie kan u terecht bij

– Schepen van sport Kris Degroote,  kris.degroote@herne.be (0478 23 35 54)

– Franciska Dekens van de dienst vrije tijd: sport@herne.be (02 397 11 64)

Sport Vlaanderen telt vandaag een uitgebreid aanbod van meer dan 100 permanent bewegwijzerde mountainbikeroutes en zijn er een aantal netwerken operationeel.

Neem dan een kijkje op de website van Sport Vlaanderen: https://www.sport.vlaanderen/waar-sporten/sporten-in-de-natuur/mountain

 

Gegevens

Datum:
16 juni
Tijd:
09:00 tot 12:00

Locatie

Sporthal De Hernekouter
Hernekouter 1
Herne, 1540 Belgium
+ Google Maps