Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Evenementenreeks Evenementenreeks: HALLE/BEVER – Ave Maria door Gaudicantokoor

HALLE/BEVER – Ave Maria door Gaudicantokoor

5 mei om 19:00 tot 21:00

De meimaand is dé maand bij uitstek om bekende en minder bekende Marialiederen te zingen. Op vrijdag 3 mei  in de basiliek Halle en op zondag 5 mei in de kerk van Bever (Halle om 20 u/ Bever om 19u)  het Gaudicantokoor u graag mee in de rijke traditie van het Ave Maria.

Zoals er in de schilderkunst tientallen versies zijn gemaakt van, bijvoorbeeld, de Kruisafneming of de Vlucht naar Egypte, zo lieten en laten tal van componisten zich inspireren door steeds weer dezelfde teksten.

Het koor Gaudicanto (Geraardsbergen) brengt op beide locaties onder de leiding van Marc Gerain, een aantal uiteenlopende versies van het Ave Maria en de vertaling van dat gebed in talen als Frans, Nederlands en Kerkslavisch. Van Jacob Arcadelt tot Karl Jenkins, met daartussen namen als Anton Bruckner, Franz Biebl, Joseph Ryelandt, W.A. Mozart, Arvo Pärt en Sergej Rachmaninov. Speciaal voor dit concert werd een nieuwe Wees Gegroet besteld bij een Vlaamse toondichter, dat voor de eerste keer te horen zal zijn. Celliste Aurélia Boven en organist Antoine Tronquo zorgen voor begeleiding en afwisseling.

Tickets: voorverkoop 18 euro, aan de ingang 20 euro, –19 jaar (id-kaart!) 10 euro, met vrijetijdspas (op vertoon) 5 euro.

Bij voorkeur te reserveren via e-mail: gaudicanto@gmail.com , indien nodig 054 58 65 50

Gegevens

Datum:
5 mei
Tijd:
19:00 tot 21:00
Serie: