Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GALMAARDEN – Kermis met een Meiboomplanting in combinatie met een hapje en een tapje

17 mei om 18:30 tot 22:00

Met Pinksteren is het zover! Dan komt de kermis terug naar het Marktplein.
Om de kermis goed in te zetten organiseren ‘De Galmeraden’ en ‘erGoed Galmaarden-Tollembeek-Vollezele’ op vrijdag 17 mei 2024 opnieuw een Hapje Tapje in combinatie met een meiboomplanting. Het is de bedoeling om de vrijdagavond van de Pinksterkermis op te vrolijken en om mensen samen te brengen op het Marktplein.

Op het programma

  • 19 uur: Dansacademie op groot podium en opstart Hapje Tapje op het Marktplein. Kom genieten van een Vlaamse dorpskermis met drank, eten, dans en muziek. Verschillende Galmaardse verenigingen hebben daar een standplaats en bieden al dat lekkers aan, om hun kas te spijzen.
  • 19.45 uur: vorming stoet van de Meiboomplanting achteraan het gemeentehuis.
  • 20 uur: inplanten van de meiboom op het Marktplein. Optreden dweilorkest Gbloezers en vendeliersgroep Alkuone. Een meiboomplanting is een vruchtbaarheidsrite om bij het begin van de zomer de natuur te eren. Meer info vind je hier.
  • 21 uur: Optreden van brassband “Colby Music Band”, een trio dixie varieteband. Dit trio brengt ons New Orleans, lichtgevoelige Dixie, leuke deuntjes uit vervlogen jaren.

Het is de bedoeling om de vrijdagavond van de Pinksterkermis op te vrolijken en om mensen samen te brengen op het Marktplein.
De Meiboomplanting is een een samenwerking van de Galmeraden en Ergoed Galmaarden-Tollembeek-Vollezele

Waar:  Marktplein – 1570 Galmaarden
Info en contact: zie https://www.galmaarden.be/meiboomplanting 

Gegevens

Datum:
17 mei
Tijd:
18:30 tot 22:00

Organisator

ErGoed Galmaarden
Telefoon
0472/26 50 40
E-mail
luc.matthys1570@outlook.com

Locatie

Galmaarden