GALMAARDEN – Snelheidszones uitgebreid voor veiliger verkeer  

De gemeenteraad keurde eerder het aanvullend reglement voor het aanpassen van de snelheidszones over heel het grondgebied goed. Dit aanvullend reglement kwam tot stand door samenwerking tussen de gemeente, het studiebureau en het provinciaal agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het gemeentebestuur wil zo de verkeersveiligheid verder verhogen. Alle nodige verkeersborden zijn nu geplaatst. De bestuursploeg van burgemeester Ludo Persoons wil dan ook de weggebruikers informeren over de wijzigingen en hen uitnodigen zich aan de nieuwe reglementeringen te houden.

Uitbreiding bestaande snelheidszones 30

Galmaarden: Marktplein (tussen Kapellestraat en Marktplein), Nieuwstraat (tot aan de kerk), Brusselstraat (deel), Kammeersweg, Watermolenstraat, Zwaanstraat (vanaf de bocht richting Winterkeer, kruispunt inclusief).

Tollembeek: verlenging op de N272 tot de Plaatsstraat en tot ter hoogte van het verkeersplateau richting Mark.

Vollezele: variabel op de N255 verlengd tot Oudstrijdersplein inclusief, vast voor de volledige zone Oudstrijdersplein, Kamketse, Steenstraat, Repekouter en Hulstraat.

De Roen en omgeving Flieterkouter blijven wel ongewijzigd.

Bebouwde kommen

De bestaande bebouwde kommen werden behouden met uitzondering van die in Waarbeke die voortaan op het grondgebied Galmaarden al start in de Dorekensstraat en de Hoogstraat.

Heirbaan en Hoogstraat definitief 50 km/u

De voorlopige snelheidsbeperking voor Heirbaan en Hoogstraat werd definitief mee opgenomen in de zonering 50 km/u.

Fietszones  

Fietszones zijn er voortaan ook in de Haagstraat en de Crijnemstraat in het kader van de VolleGaas route en in de Begijnhofstraat vanaf het kruispunt met de Statiestraat tot het kruispunt met de Processiestraat, dit in het kader van de veiligheid voor de voetgangers en fietsers die de voetweg naar de achterkant van de school in Tollembeek gebruiken. Eerder was de Bergstraat al ingesteld als fietszone.

Overzicht zones 30 en fietsstraten
Meer informatie Deskundige mobiliteit: Jochen Wauters 054 89 04 20 of jochen.wauters@galmaarden.be – Burgemeester: Ludo Persoons 0477 24 58 26 of ludo.persoons@galmaarden.be

Dit nieuwsbericht delen: