Kinderspeurtochten Schatten van Vlieg ook in PAJOTTEGEM, BEVER, LENNIK en PEPINGEN   

Tot en met 31 augustus kunnen gezinnen met kinderen overal in Vlaanderen en Brussel op zoek naar de Schatten van Vlieg in bibliotheken, musea, kasteeldomeinen, natuurgebieden en andere plekken vol boeiende cultuur en erfgoed. Er zijn zo’n 350 schattenjachten vol spannende opdrachten, speciaal voor kleine speurneuzen die goed kunnen spotten, staren en spioneren, uitgestippeld. Ook in het werkingsgebied van de jeugdregio Pajottenland (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen) loopt er in iedere gemeente een speurtocht.

Wandelend deelnemen aan een schattenjacht, zeker in het Pajottenland, laat de kinderen toe spelenderwijs nieuwe plekken te ontdekken in de prachtige regio. Schatten van Vlieg 2024 heeft als thema ‘Proef jij wat ik proef?’, maar gezien voedsel buiten bewaren nogal een beproeving is wordt er in het Pajottenland ‘geproefd’ van verschillende landen.

Deelnemen

Kies een gemeente uit waar je op schattenjacht wil gaan en ontdek in het programmaboekje waar de exacte startplaats is. Volg vanaf dit punt de geschilderde Vliegen en pijlen op de grond. Los onderweg enkele leuke opdrachten op, beleef een heus avontuur en ontdek op het einde de schatkist! Ook de allerkleinsten (< 5 jaar) kunnen mee zoeken naar de schat. Mini Vlieg zorgt speciaal voor hen voor een aantal gemakkelijkere spelletjes onderweg.

Schatkist gevonden? Maak de kist open met de code die je tijdens de zoektocht gevonden hebt, neem er de stempel uit en zet een afdruk op je stempelkaart. Kom met je stempelkaart langs bij de jeugddienst en kies een tof cadeautje. Wie minstens drie zoektochten in het Pajottenland heeft gedaan ontvangt een extra cadeautje!

Nieuw in 2024: Vlieg-Bingo

In het programmaboekje zijn ook dertien zomerse Vliegen terug te vinden. Twaalf daarvan kom je tegen tijdens de zes zoektochten, telkens twee per gemeente. Wie alle wandelingen doet, ontdekt dus de ontbrekende dertiende Vlieg. Wie na de zes wandelingen kan zeggen welke Vlieg dit is ontvangt bovendien een superleuk en exclusief pretpakket. De ogen goed openhouden tijdens het wandelen is dan ook aangewezen om alle Vliegen te kunnen vangen.

Wie zit er achter Schatten van Vlieg?

Schatten van Vlieg is de zomeractie van Vlieg, het familielabel van UiTinVlaanderen. UiTinVlaanderen is van publiq vzw. Met de steun van de Vlaamse Overheid wil de vzw meer mensen vrije tijd en cultuur laten beleven. De zoektochten worden gemaakt door de locaties zelf. publiq vzw zorgt voor de overkoepelende organisatie, ondersteuning en promotie. MyFamily, een van de uitbetalers van het Groeipakket, is partner en hoofdsponsor van Schatten van Vlieg.

Programmaboekje

Kan hier gedownload worden

Dit nieuwsbericht delen: