Cd&v LENNIK en LENNIK Kwadraat gezamenlijk naar de gemeenteraadsverkiezingen als TEAM LENNIK  

In de aanloop naar de stembusgang op zondag 13 juni hebben cd&v Lennik en Lennik Kwadraat aangekondigd samen te zullen deelnemen aan die komende gemeenteraadsverkiezingen als de nieuwe gezamenlijke lijst TEAM LENNIK. Heidi Elpers, schepen voor cd&v Lennik en Geert De Cuyper, fractieleider van Lennik Kwadraat, stellen daarbij hun krachten te bundelen om “de toekomst van Lennik positief te beïnvloeden.”

Een nieuwe hartslag voor Lennik

“In een tijd waarin politieke verdeeldheid vaak de overhand neemt, kiezen beide fracties in de huidige gemeenteraad voor eenheid en samenwerking. ‘Bewust Kiezen voor Lennik’ is ontstaan uit de overtuiging dat we gezamenlijk meer kunnen bereiken voor onze gemeenschap. Door de krachten te bundelen, hopen we een sterke en inclusieve toekomst te realiseren waarin elke inwoner van Lennik zich gehoord en gesteund voelt”, zegt woordvoerder Erik O. “De twee partijen staan overigens ook garant voor ervaring op gemeentelijk vlak. Enerzijds maakt cd&v Lennik al 12 jaar deel uit van het schepencollege en kan het bogen op stevige bestuurservaring. Anderzijds bestaat Lennik Kwadraat al meer dan 30 jaar en heeft het eveneens eerder al 12 jaar deelgenomen aan het bestuur in Lennik.”

Een bewuste keuze

“TEAM LENNIK is meer dan een politieke samenwerking. Het is een bewuste keuze voor een beter Lennik,” zegt Heidi Elpers. “Wij zetten onze onderlinge verschillen opzij om te gaan voor een sterk bestuur dat werkt voor alle Lennikenaren.” Geert De Cuyper van zijn kant benadrukt dat de nieuwe lijst staat voor het versterken van de democratie en het creëren van een warme, leefbare samenleving: “In het licht van de enorme uitdagingen op het gebied van milieu en economie en van de bedreigingen voor onze democratie, is het van cruciaal belang dat lokale politici hun verantwoordelijkheid nemen.”

Samenwerken

“TEAM LENNIK streeft naar een bestuur dat samenwerkt, niet alleen binnen het team en met andere politieke fracties, maar ook met de bevolking van Lennik. Onze samenwerking is een positieve keuze, geen keuze tegen iemand, maar een bewuste en optimistische keuze voor het prachtige Lennik en zijn inwoners,” stelt Heidi Elpers verder. “Met de lancering van TEAM LENNIK tonen cd&v Lennik en Lennik Kwadraat hun vastberadenheid om samen te werken aan een betere toekomst voor de gemeente. Door de krachten te bundelen en een gezamenlijke visie aan te bieden willen wij de uitdagingen van vandaag en morgen het hoofd bieden, met de Lennikenaren altijd centraal”.

Geert De Cuyper: “Versnippering van kandidaten op kleinere lijsten is nooit goed. Ik wens aan te tonen dat samenwerken met andere partijen op een positieve manier veel meer kan betekenen voor Lennik dan een bitsige strijd te voeren. De oppositie heeft zijn taak in een democratie, maar het is aangewezen op een bepaald moment een consensus te vinden en de krachten te bundelen. De uitdagingen zijn groot op alle vlakken, onzekerheden zijn steeds aan de orde. Denken we maar aan de fusies en de verschuivingen van problemen van het nationaal vlak naar het lokaal vlak zonder de nodige financiële middelen.”

Heidi Elpers: “Toen de fractie N-VA/Lennik Kwadraat uit mekaar ging zagen we in dat samenwerken met deze onafhankelijke partij, nagenoeg de enige in het Pajottenland, een opportuniteit was om nu samen te werken in plaats van tegen te werken. Dit kan een voorbeeld worden voor Lennik en de streek. Laat ons hopen dat de kiezer deze stap kan waarderen. Het mag gerust worden gesteld dat cd&v Lennik en Lennik Kwadraat in verschillende domeinen raakvlakken hebben in Lennik. Denken we maar aan het sterk Lenniks verenigingsleven. Ik zie de toekomst dan ook zeer positief in voor Lennik. De volgende stap, naast de campagne, is het verder afwerken van het gezamenlijk programma zodat de Lennikenaar weet waarvoor we staan. Onze kandidatenlijst wordt binnenkort bekendgemaakt”.

Uittredend schepen Heidi Elpers en fractieleider Geert De Cuyper zullen de gezamenlijke lijst trekken. Schepen Yves De Mulder (cd&v) duwt de lijst, waarop ook de uittredende gemeenteraadsleden terug voorkomen zodat ervaring troef is, aangevuld met nieuwe talenten. 

Dit nieuwsbericht delen: