PAJOTTEGEM – ‘Een gevaarlijk kwartet’ is nummer 11 in de reeks de Vandiesel Compagnie van Dirk Vanderlinden en Beatrijs Vermaercke

Het prachtig Hof te Mergelingen en zijn B&B ‘Oplombike’ in eigendom van Saffelberg Investments in het Gooikse gehucht Oplombeek was het ‘uitgelezen’ decor voor het voorstellen van ‘Een gevaarlijk kwartet’, de jongste telg in de 11-delige trillerreeks van de auteurs Dirk Vanderlinden (Herfelingen) en Beatrijs Vermaercke rond de ‘Vandiesel Company’. Ook in ‘Een gevaarlijk kwartet’ wordt de schrijfstijl gekenmerkt door een diepgaande analyse en een toegankelijke manier van vertellen, wat alle boeken uit de reeks dan ook aantrekkelijk maakt voor een breed publiek.

De pluim voor ‘Een gevaarlijk kwartet’ komt ook deze keer toe aan Dirk’s spitsvondigheden maar ook aan die van co-auteur Beatrijs Vermaercke. In de Vandiesel Company reeks vormt vanaf ‘De Code Napoleon’ (2021) Beatrijs samen met Dirk een auteursduo dat door hun complementaire achtergrond en schrijfstijlen mekaar perfect aanvult. Dat zorgt naar hun werken toe voor een rijke diversiteit aan perspectieven en voor een creatieve kruisbestuiving waarbij hun sterke punten elkaar aanvullen.

Thrillerserie rond de Vandiesel Company

Het was in 2013 dat ‘Het geheim van Stolzenfels’ als eerste in een reeks van – tot nu – 11 thrillers van Dirk Vanderlinden van de persen rolde. Meteen was ook de Vandiesel Company boven de doopvont gehouden. De Vandiesel Company is een fictie-schaduwteam met een hoog CSI-gehalte dat ingezet wordt voor opdrachten waarbij discretie topprioriteit is en administratieve beslommeringen kunnen gemist worden als de pest. Het team bestaat uit een aanzienlijk aantal typetjes.  Allen schonk de auteurs een sterk karakter, een verschillende achtergrond, zin voor avontuur, een flinke dosis lef en inventiviteit evenals een uitgesproken gevoel voor humor.

Ook ‘Een gevaarlijk kwartet’ is een thriller van formaat geworden die de lezer op sleeptouw neemt in een wereld van lust, leugens, fantasie, intriges en gekronkel of, in het algemeen, in situaties die hij geenszins zelf wil meemaken maar waar hij wel met heel veel spanning als getuige kan van genieten.

De verhaallijn

In hartje Brussel, waar macht en ambitie hand in hand gaan, krijgt de jonge en veelbelovende juriste Helena De Borle een uiterst gevoelig dossier toegewezen. Wat aanvankelijk een carrièrekans lijkt, verandert al snel in een complex kluwen van intriges. Helena wordt benaderd door een Italiaanse investeerder die haar meteen charmeert terwijl ook een invloedrijke Brusselse minister haar het hof maakt. Wanneer ze dan een ambitieuze projectmanager ontmoet en een betere band krijgt met een collega-jurist, komt Helena terecht in het middelpunt van een web van interesses en manipulaties. Maar wie heeft eigenlijk de touwtjes in handen?

‘Een gevaarlijk kwartet’ is een meeslepende roman die je meeneemt in de zoektocht van het detectiveteam van de Vandiesel Company. Hoe zal het team, dat zelf zwaar gehavend is, Helena helpen om de waarheid achter de maskers te achterhalen?

In het verhaal spelen de vrouwen Annette, Mae, Julie en Helena in het bijzonder een belangrijke rol. Ook Brussel speelt terug een hoofdrol. De openingsscène gaat immers terug naar de wereldtentoonstelling van 1958 op de Heysel.

‘Een gevaarlijk kwartet’ is een spannende thriller, waarin ook nu weer niets is wat het lijkt en de inzet hoger is dan ooit tevoren.

Eigen uitgeverij

Met “Wat zijn we blij jullie allemaal hier in dit prachtig decor te mogen ontvangen voor de voorstelling van ‘Een gevaarlijk kwartet’. Met ons allen mogen wij u niet alleen getuige maken van de geboorte van nummer 11 in de Vandiesel Company reeks maar mogen wij ook u bekendmaken dat we een andere uitgever hebben en dat er ook ‘eindelijk’ een vrouw staat in het midden van de cover”, wist Beatrijs meteen de toon te zetten.

‘Een gevaarlijk kwartet’ is het eerste boek van de nieuwe uitgeverij Foxtaw.  Foxtaw is de vrij jonge uitgeverij van Dirk Vanderlinden zelf. Na zovele jaren en zovele boeken vonden Dirk en zijn entourage de tijd gekomen om zelf in te staan voor het publiceren en het verspreiden van hun geesteskinderen. Bij ‘uitgeven’ horen ook redactionele diensten zoals het proeflezen en het verbeteren van de tekst, het structureren van het verhaal en het controleren van grammatica en stijl. Tijdens de voorstelling werden dan ook Els, Line, Tiny, Hetty en Liesbeth voor het geven van feedback op de schrijfsels en An Vermaercke als eindredacteur bedacht met een welgemeend dankwoord.

Het was de welbekende zangeres Jo Lemaire die de voorstelling muzikaal inkleedde.

‘Een gevaarlijk kwartet’ wordt op deze site te koop aangeboden in paperback aan 23 euro en in een elektronische publicatie aan 12,5 euro.

Dit nieuwsbericht delen: