GOOIK – Plosj vol supporters ziet Rode Duivels sneuvelen op het voetbalveld van eer

Na de roemloze kwalificatie waren de verwachtingen van de fans van de Rode Duivels in het voetbaldorp Gooik toch weerom hoog gespannen voor de 1/8 finale match tegen Frankrijk. Dat vertaalde zich dan ook in een grote opkomst en een geweldige sfeer op de Plosj in Guuk waar de uitbaters van eetcafé BAAR 28 (Gooik) en van café de JoNa (Leerbeek) in samenwerking met het gemeentebestuur een heus fandorp met drankstandjes en een foodtruck hadden ingericht.

Toch hopen op een overwinning

Dat het een wedstrijd op tactisch niveau zou worden stond vooraf al als een paal boven water vast bij de meeste supporters. En dat het spelerskapitaal bij ‘Les bleus’ hoger stond aangeschreven dan dat van onze Rode Duivels was ook geen geheim. Desondanks werd toch werd vurig gehoopt dat de Rode Duivels het laken naar zich zouden toetrekken, zeker nadat de Fransen al vrij vlug in de wedstrijd dienden op te kijken tegen drie gele kaarten. Men is nu eenmaal supporter of men is het niet. De gedurfde ploegopstelling van bondscoach Domenico Tedesco deed wel ook bij menig voetbalkenner de wenkbrauwen fronsen.

Al bij al hielden de Belgen vrij gemakkelijk stand tegenover de Fransen die toch wel over de ganse wedstrijd de meeste kansen wisten te verzilveren. Uiteraard waren de Belgische kansen telkens de gelegenheid om de ambiance ten top te drijven doch een absolute goalclimax kon jammer genoeg niet bereikt worden. Wanneer iedereen zich al begon op te maken voor de verlengingen viel dan door toedoen van de knie van Jan Vertonghen het ongelukkig verdict. Met nog een tiental minuten te spelen veranderde het spelbeeld dan ook totaal. Het was nu aan De Rode Duivels om op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar helaas kon niets meer baten. De Fransen gaan door naar de kwartfinales en de Belgen roemloos naar huis.

Voetbaldorp een meevaller

Na de wedstrijd werd in het fandorp gelaten gereageerd op de uitschakeling, die dan ook met de nodige pintjes werd doorgespoeld en met een of ander stevig hapje werd verteerd. Ook speelde meteen een dj met ambiancemuziek in op het voor de supporters toch wel triest gebeuren en wist hij zo de voorgenomen feestgangers toch nog een leuke avond te bezorgen.

De uitschakeling van de Rode Duivels buiten beschouwing gelaten, is het opzetten van het fandorp toch een meevaller gebleken. De Plosj in Guuk herleefde, vrienden en buren troffen elkaar en alle aanwezigen konden zich best vinden in het groepsgevoel. Overigens was Gooik een van de weinige locaties in de streek waar de supporters zo massaal reageerden op de uitnodiging om de wedstrijden van de Rode Duivels (op groot scherm) samen te volgen. Het waren er weliswaar geen 6.000 zoals in het stadion in Düsseldorf maar toch enkele honderden. En voor de enigszins ontgoochelde supporters geen nood: over twee jaar is er de Wereldbeker en dan lacht de geluksfee de ploeg allicht meer toe: geen onbeschikbare basisspelers, geen afgekeurde doelpunten en geen verdomde spelersknie die over de uitslag beslist.

Dit nieuwsbericht delen: