Vanaf morgen heeft SPAR EXPRESS HERNE nieuwe uitbaters en gaat Chris Meersman genieten van haar pensioen

Eerstdaags krijgen alle inwoners van Groot-Herne het allernieuwste reclameblaadje van Spar Express Herne in de bus. Op de eerste pagina geen foto meer van de vertrouwde Chris Meersman maar wel van Karlien Devillé en Kris Van Hoegaerden. En ja, vanaf maandag 1 juli zijn dat de nieuwe zelfstandige uitbaters van Spar Express Herne, de buurtwinkel gelegen in de Lindestraat 53, nu in eigendom van Spar Lambrechts nv uit Tongeren.

Een soepele overgang  

Wat er al vele maanden zat aan te komen is thans in een eindfase gekomen. Chris Meersman, die begin deze maand 61 werd, stopt als zelfstandige winkelierster. Na vele jaren met veel passie en toewijding zich als winkelierster voor haar zaak te hebben ingezet heeft Chris in overleg met haar partner Ghislain Rassaert besloten om met pensioen te gaan. Zij neemt zo afscheid van haar buurtwinkel, tevens haar troetelkind, en dat na een groeiperiode die begon in 2010. Toen opende zij op de vroegere locatie van de garage Cornet haar splinternieuwe superette, destijds nog onder het Prima-logo. Na de winkel in 2020 te hebben voorzien van een volledig vernieuwd decor en ingrijpende aanpassingswerken vindt Chris dat het nu welletjes is geweest: “Met pensioen gaan voor een zelfstandige is een proces dat zorgvuldige planning en aanpassing vereist. Door vooruitziend te zijn is het ons gelukt een soepele overgang te maken naar een nieuw hoofdstuk in ons leven”.

Een top buurtwinkel

Spar Express Herne is een zelfstandige buurtwinkel die door voedingsdistributeur Spar Lambrechts nv bevoorraad wordt en geniet van diens gezamenlijke logistieke ondersteuning, marketing en promoties. Naast het ruim aanbod vanwege die leverancier is er bij Spar Express Herne ook plaats en ruimte voor lokale producten. Die koopwaar vindt dan de weg naar Herne via de coöperatieve Lekkers uit het Pajottenland, het Streekproductencentrum Halle en lokale producenten.

De nieuwe uitbaters zijn geen onbekenden. Karlien is al 5 jaar tewerkgesteld in de Spar Express Herne en heeft zich in die tijd kunnen opwerken van winkeljuffrouw tot polyvalente werkkracht en zakenvrouw. In het zaken doen krijgt zij nu de hulp van haar echtgenoot Kris die voordien zijn sporen verdiende in de publiciteits- en webwereld. 

Chris vindt het fijn haar zaak te kunnen overlaten aan een vertrouwd iemand met wie zij de afgelopen jaren nauw heeft kunnen samenwerken: “Karlien is iemand die vastbesloten is de zaak met dezelfde hoge standaard van service en vriendelijkheid evenals met dezelfde zorg en aandacht voort te zetten”. Het echtpaar Devillé-Van Hoegaerden neemt niet alleen de winkel over. Eind deze maand verlaten zij hun woning in Kester en wordt de Lindestraat 53 voor hen en hun twee kinderen ook hun nieuwe ‘thuis’.

Ruimte voor meer sociaal leven    

Chris en Ghislain verdwijnen geenszins van het Herns toneel. Zij kochten een woning in de Fondatelsite. Beiden zijn het roerend eens: “Wij zijn bijzonder gelukkig met onze beslissing. Wij hebben alleszins een goed oog in Katrien en Kris als onze opvolgers. Wij zijn ook klaar om ons meer te kunnen investeren in het verenigingsleven en actief aanwezig zijn op de talrijke evenementen die we de jongste jaren wegens te druk en te moe aan ons hebben moeten zien voorbijgaan”.

Spar Express Herne – Lindestraat 53 is te bereiken op 02/306 80 55 en is te volgen op deze Facebookpagina.Dit nieuwsbericht delen: