HERNE – Een Kloosterfeest dat smaakt naar meer van dat!

Alle festiviteiten in buitenlucht hadden dit weekend één gemene spelbreker. Het weer! Die dans is ook het Kloosterfeest niet ontsprongen. Alhoewel er niet kon gesproken worden van een warme en zonnige dag, toch liep de Dominicanessensite voor de gelegenheid aardig vol. Het Kloosterfeest is een beleving waarbij het lokaal bestuur zorgt voor entertainment dat zich dit jaar vertaalde in een portie pret voor de jongsten en een flinke brok muziek voor Jan en Alleman.

FeEsta Colletta

Eerst zorgde Festa Colletta met de drie boeren Don Simon, Giacomo en Domingos voor een komische circusvoorstelling vol livemuziek voor de kunderen. Het werd een show met jongleren, acrobatie, muziek en dans. Dat het feest noodgedwongen binnen diende door te gaan in de plaats van in de kloostertuin kon de vele kinderen niet deren. De kleurrijke kostuums en de vaak absurde situaties waarin het trio bijwijlen  verkeerde wisten de verbeelding van de kinderen danig te prikkelen en hen mee te nemen naar een wereld van fantasie en verwondering.

The Kicks

Voor het muzikaal gedeelte gingen de organisatoren van de dienst Vrije Tijd als opwarmer de mosterd halen bij The Kicks.  Nog voor het optreden van deze groep hadden de regenwolken het Herns   luchtruim al verlaten. Wat ooit begon als een spontane samenwerking tussen vijf elkaar niet bekende personen is inmiddels uitgegroeid tot een hechte vriendengroep en een energieke partyband. De groep wil niet alleen zelf onder elkaar pret maken, maar wil steevast ook het publiek bij hun act betrekken door iedereen te laten mee dansen, springen en brullen om het feestje compleet te maken. En dat deden ze! Blijven stilzitten op z’n stoel was dan ook geen optie voor de toeschouwers. Naast Siebe, Tim, Matthijs en Adriaan was er ook Wietse Duran. Met als papa Josse Duran is Herne hem heel zeker niet onbekend.

Mother Mercury  

Wie dacht dat een druppeltje regen het talrijk publiek zou weerhouden om ook nog te komen genieten van een ander aardig optreden had het verkeerd voor. Voor een deel was Mother Mercury daar allicht niet vreemd aan. Freddie Mercury is zonder twijfel nog steeds één van de grootste zangers en showmensen die er ooit geweest zijn. Deze Belgische Queen tribute band zorgt er alleszins voor dat je dat nooit zal vergeten. ‘Don’t stop me now’, ‘Radio Ga Ga’, ‘Somebody to love’, ‘Bohemian Rhapsody’ en nog veel waren dan ook een lust voor het oog en het oor!

Genieten in een prachtig kader

Vrienden, buren, familie, … genoten van de optredens en van een gezellige babbel in het prachtig kader.  Daar hoorden uiteraard ook een hapje en een drankje bij. De eetstand werd verzorgd door vzw Meegaan. Ook de toog werd door de vrijwilligers van de vzw bemand. Hierbij kregen zij de hulp van de dames en heren van Rotaryclub Gaasbeek Pajottenland. De overige diensten werden verzekerd door gemeentepersoneel bijgestaan door een paar gemeentelijke mandatarissen.

Dit nieuwsbericht delen: