Deze keer geen stralende zon en geen zomerse temperaturen voor Kermis HERFELINGEN en VLAANDEREN FEEST!

Zoals nu toch al meer dan 20 jaar het geval was wilde Herfelingen ook dit jaar in de aanloop naar de Vlaamse feestdag op 11 juli meevieren met Vlaanderen Feest!, een initiatief voor het feest van de Vlaamse gemeenschap. Een dorpsgroep met aan het roer onder meer Lutgarde Cochez pakte dan ook terug uit met een ‘Gezellig Buurtfeest’ dat zich vooral vertaalde in een gezellige namiddag petanquen. Zoals steeds kon gerekend worden op de steun en de medewerking van de plaatselijke Ferm-afdeling en van het lokaal bestuur. Dat zorgde voor het aanleggen van een 8-banig petanqueterrein bedekt met een 40 ton fijnkorrelig dolomiet.

Ambiance en spanning  

“Ook dit jaar werd op zoek gegaan naar ‘de’ kampioenstraat van het dorp. Aan het petanquespel namen meer dan twintig ploegen deel. Wij willen zo alle straten van ons dorp verenigen. Een perfect petanqueplein, een springkasteel voor de kleinsten, een barbecue en een cocktailbar…, alles werd voorzien. De enige spelbreker was evenwel de regen die hoe later op de dag zich almaar meer manifesteerde. Ambiance onder de spelers en spanning waren er wel, het enthousiast publiek daarentegen? Dat was er ook wel maar onze ‘kermis’ had toch beter en meer verdiend”, zegt Lutgarde.

Voor het verwerven van de titel van dé Kampioenstraat kon iedere straat één of meerdere ploegen van ieder 3 personen vanaf de leeftijd van 16 jaar samenstellen. De winnende ploeg van het toernooi mag dan één jaar lang de titel van Kampioenstraat dragen. Met z’n 60 werd er duchtig gemikt, gegooid en gemeten en nadien doorgespoeld….. de ene op de winst en de andere op het verlies.

Mollestraat 1 ‘de’ Kampioenstraat  

De deelnemende ploegen en straten waren Boenk d’Erop, Mottestraat 1,2,3,4 en 5, Mollestraat 1, Mollinekes, Stappers 1 en 2, Mottige Berg, Terlinden 1, St-Niklaasstraat 1 en 2, Dee van Doe, Champetters, Assesteenweg 1, 2 en 3 en ‘t Vossenhol. Na een voorronde en achtste, vierde en halve finales en ten slotte ‘de’ finale werd het podium ingenomen op nummer 3 door Annie, Joni en Willy van de Assesteenweg 3, op de tweede plaats door Lieven, Toon en Sebastian van de St-Niklaasstraat 1 en op de eerste plaats door Steven, Gregory en Bart van de Mollestraat 1 die dan ook de titel van Kampioenstraat 2024 mag dragen. Allen gingen naar huis met een fles ‘edele’ drank.

Op zaterdag was er ook al een wedstrijd petanquen onder de clubs van de streek waarbij Herfelingen optrad als gastheer.

Dit nieuwsbericht delen: