HERNE heeft met De Oude Fontein terug een brasserie die zal zorgen dat ‘Kokejane Leeft’

“Welkom bij de opening van onze nieuwe brasserie De Oude Fontein waar comfortabel, hartelijk, gastvrij en dorpsleven elkaar vinden”, was de insteek waarmee Veronik (De Bremaeker) en Benny (Gabriel) hun talrijke genodigden aan de poort van hun nieuwe horecazaak in hartje Kokejane begroetten. Tussen 18 en 21u was het er één komen en gaan van familie, vrienden, zakenrelaties en ook vertegenwoordigers uit het politiek bestel met niet alleen burgemeester Kris Poelaert van Herne, maar ook zijn collega-burgemeesters Ludo Persoons van Galmaarden en  Eddy Timmermans van  Pepingen.

Met de zon als getuige, een uitgelezen locatie, veel volk en enthousiaste eigenaars met een zelfverzekerd voornemen om er een ‘wauw’-beleving van te maken was het dan ook niet moeilijk om te klinken op een succesrijke toekomst van De Oude Fontein die zowel de lokale gemeenschap als de eigenaars beslist geen windeieren zal leggen. De Oude Fontein is vanaf volgende vrijdag 5 juli om 17u toegankelijk voor publiek.

Stel je voor: een plek waar je ‘op je gemak’ en weg van de dagelijkse drukte kunt genieten van een lekker fris drankje, waar de koffie sterk en warm is,  waar de gesprekken luchtig en vrolijk zijn, een plek aan de rand van het Pajottenland en van het Bois de Strihoux en dichtbij Edingen en waar je kan genieten van een heerlijk moment!  De brasserie De Oude Fontein biedt het allemaal. Het is dus veel meer dan een café met ook wat eetgelegenheid.  Voor Kokejane en omgeving alvast een nieuwe culinaire hotspot, waar fijne mensen en een warme ambiance samenkomen en samenhoren. Ook de professionele pooltafel werd niet vergeten. Die staat ter beschikking voor liefhebbers van die sport en voor groepen vrienden die op zoek zijn naar vermaak. De Oude Fontein wordt dan ook beslist een ontmoetingsplek die bij velen aan de oorsprong zal liggen van vele mooie herinneringen en…. the best has yet to come!

Herschikken en renoveren

Enige tijd terug werden Veronik en Benny de gelukkige eigenaars van het pand dat in Kokejane en omstreken gekend was als ’t Fonteintje, een imposante site op de hoek van de steenweg Asse en de Broekstraat op een boogscheut van de rotonde in Kokejane. Dat complex onderwerpen zij inmiddels al aan een grondige herschikking en een aanzienlijke renovatie. Die werkzaamheden zijn nog druk aan de gang. Het zal evenwel nog een tijdje aanslepen alvorens het complex volledig en volwaardig kan in gebruik genomen worden. Wat wel al opent zijn de brasserie met binnenkoer/terras en de tweedehands shop van meubelen. Veronik en Benny gunnen zichzelf wel nog de nodige tijd om ook de twee overige pijlers van het vierluik commercieel beschikbaar te maken. Dat zijn de twee feestzalen en de B&B. Binnen afzienbare tijd gaat De Oude Fontein zo dan ook beschikken over twee prachtige rustieke  (feest)zalen, een grote en een kleine, perfect dus voor elke gelegenheid. En voor  gasten die willen overnachten worden ook nog vijf sfeervol ingerichte Bed & Breakfast kamers ingericht.

Een authentieke sfeer

De bezoeker wordt in De Oude Fontein ontvangen in een authentieke sfeer. Een prachtig ingericht interieur dat comfort en stijl perfect combineert. Die binnenruimte wordt gecombineerd met een ruime en zonnige binnenkoer waar groot en klein dan ook kunnen genieten van een unieke en aangename eet- en drinkervaring. Gezien het culinair verleden van zowel Veronik als Benny kan men er ook van op aan dat de eetkaart zal genieten van niet alleen een zorgvuldige samenstelling maar dat er in de keuken ook alleen maar verse en kwaliteitsvolle ingrediënten zullen gebruikt worden. In elk gerecht dat ze bereiden brengen de beide chefs daarenboven ook jarenlange ervaring en liefde voor het vak samen.

Veronik en Benny kijken er alvast naar uit om hun klanten in de beste omstandigheden te kunnen ontvangen. Hun social media-kanalen (Veronik – Benny  –  Brasserie De Oude Fontein): Veronik is te bereiken via 0497/ 63 20 06. Voor Benny is dat 0474/ 57 28 06 of via deoudefontein@gmail.com

De Oude Fontein is gelegen Steenweg Asse 69 – 1540 Herne/Kokejane en is voorlopig open op vrijdag vanaf 17u, op zaterdag vanaf 14u en op zondag vanaf 11u.

Meer informatie ook nog op deze webpagina.

Dit nieuwsbericht delen: