BEVER – Een fijne en gesmaakte uitreiking van de rapporten aan de leerlingen van de Academie   

Ook in Bever, de kleinste vestiging van de Academie Gooik, was het ‘rapportendag’ en meteen ook een uitgelezen moment voor de leerlingen om ouders, grootouders, familie en kennissen een staaltje ten beste te geven van wat de Academie hen allen al heeft bijgebracht. Ook burgemeester Kristof Cattie en schepen van onderwijs Cindy Durieux waren er in het kerkje van Sint-Gereon in Akrenbos bij om dit heuglijk moment mee te vieren. “Dit samenzijn geeft u, beste genodigden, de gelegenheid te zien hoe jullie kinderen evolueren naar toekomstige muzikanten en het geeft ons, als bestuur, een boost om te blijven investeren in onze jonge muziekafdeling”, was de insteek van de schepen.

Start in 2019

Het was in september 2019 dat een trotse Sarah Copriau als directeur van de Gooikse Academie Muziek, Woord en Dans op een infomoment in Ak’Cent mocht aankondigen dat door een samenwerking van die Academie, de fanfare Sint-Pieters-Herleving uit Sint-Pieters-Kapelle met haar jeugdafdeling Crescendo en het gemeentebestuur van Bever met zijn basisschool Ak’Cent er niet alleen kinderen vanaf 8 jaar (of vanaf het derde leerjaar) maar ook volwassenen voortaan Muziekbeleving zouden kunnen volgen in een lokaal van Ak’Cent. En voor het bespelen van een instrument, uit te kiezen uit het ruime spectrum, zouden zij één uur per week terecht kunnen bij de fanfare Sint-Pieters-Herleving.

Wat toen begon met een handvol leerlingen is inmiddels al uitgegroeid tot een afdeling waarbij een veertigtal jongeren alsook een paar volwassenen kunnen genieten van een volwaardig onderricht. Hun lesgevers zijn Joris Jacobs (muziekbelevenis), Brecht Verstraeten (gitaar), Henry Martin (piano), Sara Fontan Fereirra (muziekinitiatie) en Michaël Janquart (trompet).

Welgekomen toonmoment  

Tussen de overhandiging van de rapporten in was het aan de leerlingen om te tonen wat zij al in hun mars hadden. Onder de leiding van hun leerkracht Joris Jacobs werd begonnen met de samenzang van Shalala van Fredi Jirovec, een feestnummer dat zich kenmerkt door zijn vrolijke en aanstekelijke melodie en dat dan ook de toeschouwers mee in beweging bracht. Met een zelfde ‘aplomb’ brachten de leerlingen uit de klassen Muziekbeleving ook het slotlied. Hier gingen zij de mosterd halen bij Cowboy Willie West van Leo Wouters. Verder kreeg het publiek ook een kort optreden voorgeschoteld van Lotte Legroux, Clara Agozinno en Thomas Van Camp aan de piano alsook van de celloklas die Calypso van J. Martin en Trumpet Vouluntary van Jeremiah Clarke & Henry Purcell bracht.

In haar slotwoord was directeur Sarah Copriau bijzonder attent ten aanzien van alle geledingen die mogelijk maken dat ook de Beverse vestiging groeit en bloeit. Haar dank ging zo naar alle leerlingen voor hun geweldige inzet, naar alle ouders, grootouders en fanclubs om de kinderen aan te moedigen naar de Academie te komen, naar alle leerkrachten voor het delen van hun passie en naar het secretariaatsteam met in het bijzonder Sara Meert en Els Dubois omdat zij allen samen er voor zorgen dat het kunstzinnig schip elk jaar opnieuw met vaste hand de haven kan en mag binnenvaren. Haar dank ging ook naar het gemeentebestuur van Bever voor de immer warme ondersteuning.

Dit nieuwsbericht delen: