HERNE – Supporters bleven op hun honger bij de beslissende match van de Rode Duivels  

Wie zich gisteren repte om tijdig aanwezig te zijn op de ene of andere locatie waar een groot scherm stond opgesteld voor het vieren van de overwinning van België tegen Oekraïne en de daarbij horende kwalificatie voor de knock-outfase was er aan voor de moeite. De twee voorafgaande matchen in de E-groepsfase van het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland  waren overigens al van die aard dat de interesse van ook de Hernenaren voor koning voetbal en ‘hun’ Rode Duivels vooraf al niet tot de gebruikelijke ‘extase’-toestanden leidde. Ook in De Kring werd gekeken met  gelatenheid naar ‘de’ Rode Duivels en ook hier zag men dat het niet goed was.

Voetbalentertainment beleven

Het centrum van Herne is met De Kring van Fred en Laetitia en De Welvaart van Lieven en Franciska rijk aan twee cafés. In het vooruitzicht van degelijke prestaties van de Belgen op het kampioenschap beslisten de uitbaters hun krachten te bundelen en in de grote zaal van De Kring een groot scherm te plaatsen zodat hun gezamenlijk cliënteel en ook Jan en Alleman die goesting hadden in een ‘potje’ voetbalentertainment er zouden kunnen afspreken. Ook de foodtruck ’t Geel Kot werd aangesproken om de hongerigen tegemoet te komen. Het groot scherm werd bij wijze van sympathie door Electro Timmermans gratis ter beschikking gesteld.

Al van bij de aftrap was het duidelijk dat niet alleen voetballend België maar ook de Hernenaren hun interesse voor wat ‘het’ voetbalgebeuren van het jaar moet worden aan het verliezen waren. Met op het palmares een nederlaag tegen Slovakije en een glamourloze overwinning tegen Roemenië waarbij de internationale pers beide keren de prestaties van de Belgen kopte met traag, slordig, gebrek aan coördinatie, passief, chaotisch, ….. was het inderdaad niet gemakkelijk om het tij te keren.

Bibberen tot de laatste minuut

In hun wedstrijd tegen Oekraïne werd het voor de supporters hopen tot de laatste wedstrijdminuut om de Duivels zich toch te zien plaatsen voor de 1/8 finales. Het was na afloop dan ook voor de supporters hinken op twee benen: enerzijds enige blijdschap voor de kwalificatie voor de knock-outfase en anderzijds toch wel enige kommer om de ondermaatse prestatie van Lukaku & C°.

De Hernse horeca-zaken zoals De Kring & De Welvaart maar ook café VierArmen, café Terlindenhof, de voetbalkantine, ….. hadden hun hoop gesteld op een grote opkomst doch dat bleek toch niet overal het geval te zijn. De wedstrijd kwam pas het laatste kwartier goed los. Doelpunten en feestvreugde aan beide kanten bleven evenwel uit. De supporters aanvaardden dan ook gelaten de kwalificatie van de Belgen voor de 1/8ste finale en blikken nu ook vooruit op de wedstrijd tegen Frankrijk op maandag 1 juli om 18u00 in Dusseldorf. 

Dit nieuwsbericht delen: