HERNE – Burgemeester Poelaert op bezoek bij Prof Praxis dat na de uitbreidingswerken een 70-tal werknemers zal tewerkstellen

Prof Praxis in het bedrijventerrein in de Scheibeekstraat is een ambitieus bedrijf dat zich richt op het verlenen van professionele diensten en van ondersteuning in vooral de bouwsector. Het was 1992 toen Prof Praxis de figuurlijke eerste steen legde van zijn nieuwe vestiging in Herne. Intussen is het bedrijf met CEO Gert Van Gestel en John Walravens en Anja Dehandschutter als eigenaars/zaakvoerders vanuit een kleine opslagruimte uitgegroeid tot een groothandel en een belangrijke speler in de sector van bouwgereedschappen. Na maanden van plannen, uitstellen, het stilleggen van de werf omwille van het slechte weer… was het dan eindelijk zover.

Burgemeester Kris Poelaert was niet zo maar te gast op de Prof Praxis site. Hij kwam er samen met de bestuursleden en een vierkoppige delegatie met Jeroen Beeuwsaert van het gelijknamig aannemersbedrijf uit Ledegem (Roeselare) een informatiemoment bijwonen waarbij de start van de uitbreidingswerken werd belicht.

Aan het officiële gedeelte ging ook al een personeelsgedeelte aan vooraf. Het is de gewoonte bij Prof Praxis dat werknemers met 5, 10, 15…. jaren dienst 2 keer per jaar heel speciaal worden in de belangstelling geplaatst. Vandaag waren dat Wim Torrekens en Ann Demil.

Een vernieuwend elan 

De nieuwe CEO Gert Van Gestel en de zaakvoerders John Walravens en Anja Dehandschutter willen Prof Praxis met de nieuwe uitbreiding  voorzien van een vernieuwend elan en terzelfdertijd een impuls geven aan de wereld van gereedschappen. Het bedrijf verdeelt een breed assortiment aan handwerktuiggereedschappen, diamantgereedschap, persoonlijke beschermingsmiddelen, bevestigingsgereedschap, emmers/kuipen, meetsystemen, werfverlichting, kabelhaspels,… De Praxis-klanten zijn vakhandelaars in bouw en ijzerwaren over heel België en het Groot Hertogdom Luxemburg. Naast de A-merken verdeelt Prof Praxis ook nog eens 15 eigen merken. De logistieke dienstverlening van het bedrijf bestaat uit verschillende teams om een vlotte goederendoorstroming te verzekeren en dit vanaf de ontvangst tot het verzenden van de bestelling naar de klant. Elke bestelling wordt bovendien zorgvuldig opgevolgd om een tijdige levering te garanderen.

Een opportuniteit

Gert Van Gestel, CEO van Prof Praxis: “Een viertal jaar geleden deed de opportuniteit zich voor om het naburige tuincentrum aan te kopen en dan ook de Prof Praxis-site aanzienlijk te vergroten. Sinds zijn oprichting heeft Prof Praxis intussen al een paar uitbreidingen gekend die gingen van een kleine opslag- en reparatiefaciliteit tot een belangrijke speler in de sector van bouwgereedschappen. Kwaliteit, innovatie, klantgerichte oplossingen en een optimale service zijn de waarden waarop Prof Praxis zijn fundamenten heeft opgebouwd. De nieuwbouw betekent nog eens een aanzienlijke  investering die ook het automatiseren van de opslagfaciliteiten mogelijk maakt. Met de huidige aanbouw gaat de Prof Praxis-site naar een oppervlakte van 9000 naar 16.000m². En niet alleen het volume gaat sterk de hoogte in want ook de huidige nagenoeg 50 medewerkers krijgen er in de toekomst zo’n 20-tal collega’s bij. Hierbij trachten wij ook stellig de lokale verankering te verzekeren. Het vervoer van De Lijn laat in Herne echter veel steken vallen. Om aan dit mankement te verhelpen zetten wij zelf een busje in om onze collega’s van boven Brussel een volwaardig vervoer aan te bieden”.

“De bouw van het nieuw magazijn zal leiden tot een grotere omzet en ook meer tewerkstelling”, vervolgt de CEO. “Ons nieuwe magazijn wordt op een duurzame manier gebouwd met een inclusie van innovatieve technologieën. De doelstelling van dit alles is onze positie als betrouwbare partner voor de vakhandelaars in de bouw nog verder te versterken en onze klanten nog beter en sneller verder te kunnen helpen. Een wind- en waterdicht gebouw is voorzien tegen eind 2024 en een ingebruikname tegen Pasen 2025”.

Werkgelegenheid in eigen streek

Onnodig er aan toe te voegen dat ook burgemeester Kris Poelaert de voorziene lokale verankering toejuicht: “Bijdragen aan de werkgelegenheid in de directe omgeving door het creëren en het behouden van banen voor lokale inwoners versterkt immers ook de economische en sociale banden tussen het bedrijf en de lokale gemeenschap, wat dan weer bijdraagt tot stabiliteit en wederzijds voordeel”. Na de nv Olympia wordt de nv Prof Praxis overigens het bedrijf in Herne met de meeste werknemers.

Ambities om het Prof Praxis-team te versterken?

Heb jij ook zin om ons team mee vorm te geven en dit alles binnen een stimulerende werkomgeving en binnen een groeiend bedrijf. Samen maken wij een sterk verhaal en zijn wij trots om binnen een dynamische bedrijfscultuur een sterke groei neer te zetten. Personeelsuitbreiding is noodzakelijk voor de beoogde groei. Zo zoeken wij nu nog een procurement manager, een grafisch medewerker, een commercieel bediende, een administratief bediende aankoop, een technisch merchandiser en een magazijnier. Neem dan contact op met een spontane sollicitatie: Prof Praxis nv/sa – Scheibeekstraat 25-29 – 1540 Herne – +32 2 356 37 52 – +32 2 356 21 78 – https://prof-praxis.com/  –   hr@prof-praxis.com   aldus de CEO.

Dit nieuwsbericht delen: