VOLLEZELE – Een reuze fuif van de Groene Kring met als voorzet een flukse overwinning van de Rode Duivels

Het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland liet ook de organisatoren van de (openlucht)fuif van de Groene Kring Zuidwest Pajottenland ter hoogte van de Repingestraat en de Bakkersstraat in Vollezele niet onberoerd. Stiekem hoopten zij op een klinkende overwinning van de Rode Duivels tegen Roemenië. Zo zouden de Belgen vanuit de groepsfase terug in de running komen voor kwalificatie voor de knock-out fase. Tegemoetkomen aan zowel de verzuchtingen van de fuifgangers als aan de verwachtingen van de voetballiefhebbers was derhalve een afdoende reden om ook op de feestweide uit te pakken met een groot scherm en het zo het naar de zin te maken van zowel fuivend als voetballend Pajottenland.

Ontmoeting, opleiding en belangenbehartiging

De liefde voor het voetbal vertaalden de organisatoren met in het voortouw het voorzittersduo  Matthias Viaene en Kaat De Winter door de inkomprijs aan de kassa te beperken tot 5 euro voor iedereen die aankwam vóór 21u. De drie pijlers van de Groene Kring zijn immers ontmoeting, opleiding en belangenbehartiging. Jonge mensen uit de landbouwsector en daarbuiten samenbrengen om gezelligheid en plezier te delen hoort daar ook bij. “Een degelijke fuif organiseren vergt veel werk en organisatietalent maar het resultaat is vaak evenredig. Het brengt vooral onze jonge land- en tuinbouwers samen, het bezorgt ons eveneens een meer positief imago dan dat waarmee we vaak het nieuws halen en niet in het minst spijst het ook onze kassa die we dan verder kunnen aanspreken voor minder populaire organisaties”, klonk het.

Toch ook koning Voetbal

Op basis van hun eerdere prestaties en de ingeschatte sterkte van de teams begonnen de Belgen als favorieten aan de match tegen Roemenië. Maar dat Roemenië viel uiteindelijk ook niet te onderschatten en zou wel eens voor een nieuwe verrassing kunnen zorgen. Daarvan getuigt de overwinning met 3-0 tegen Oekraïne. Roemenië was inderdaad goed maar de Rode Duivels waren beter, veel beter! Of Lukaku nu veel goede herinneringen aan dit Europees kampioenschap zal overhouden is al zeer de vraag. Als er een prijs te verdienen valt voor de grootste pechvogel dan komt hij met zijn inmiddels drie afgekeurde goals beslist in aanmerking voor een hoofdprijs.

De fuifnacht in

Na een oplading komt sowieso een ontlading. Na de spraakmakende overwinning van de Belgen leverden de draaitafels dan ook ‘vollenbak’ muziek en werden de aanwezigen ondergedompeld in een decibelrijk Groene Kringfeestje waarbij er ook hier en daar een paar ‘Lukaku’s’  (de nieuwe term  om een pintje ad fundum leeg te drinken) bij te pas kwamen. En dat omdat voetbal altijd wel een feest is! Met twee halve druppels regen en het resultaat van 2-0 voor ‘die van ons’ gingen ook Matthias en Kaat en hun team verder de fuifnacht in. De ambiance zat er onmiddellijk goed in en eenmaal het voetbal gedaan vielen ook de fuifduiven volop binnen.  

Onder de aanwezigen ook burgemeester Ludo Persoons. Hij was vergezeld door enkele collega-mandatarissen. Ook delegaties uit onder meer de Groene Kring Oost-Pajottenland en Noordwest Brabant tekenden present.

Dit nieuwsbericht delen: