KESTER – Buurtfeest nummer 16 met Ons Huis als epicentrum was één en al succes

In en rond De Ham in Kester weten de buurtbewoners wat feesten is. Ook dit jaar was het buurtfeest eens te meer één groot succes. Met meer dan 100 aanwezigen, een fris aperitiefje, een lekker hapje, een deugddoend drankje, een gezellige sfeer en veel plezier, muziek  en animo werd het terug een dag om niet snel te vergeten. De plaats van afspraak voor het onderonsje was Ons Huis. De uitnodiging gold voor de inwoners van de Bruneaustraat, de Kesterweg, de Cypriaan Verhavertstraat en De Ham, allen samen goed voor zo’n 250 adressen.

Al de 16de editie

Al voor de zestiende keer waren het Stefaan, Geert en Luc die maanden op voorhand het heft in handen namen. In de betrokken straten plaatsten zij ruim op tijd de aankondigingsborden. Zo maakten zij bekend dat het buurtfeest er opnieuw zat aan te komen. Intussen vroegen zij ook al aan traiteur Ronny (Gistel) om de vooropgestelde datum vrij te houden en werd ook Ons Huis gereserveerd. Een paar weken voor het gebeuren voorzien zij iedere voordeur nog eens van een persoonlijke uitnodiging met een terug te bezorgen inschrijfstrookje en de betalingsmodaliteiten.  Nadat traiteur Ronny op de hoogte werd gebracht van het precies aantal deelnemers gingen zij zoals de voorgaande jaren verder het rijtje af van de taken die nog moeten uitgevoerd worden om het feestje tot een goed einde te brengen.

Er werden kosten noch moeite gespaard om een feestje uit te tekenen dat zowel jong als minder jong, zowel habitué als nieuwkomer kon aanspreken. Als extraatje was er deze keer een knutsel/tekentafel en een springkasteel voor de kinderen evenals een TV-toestel voor de voetbalfan’s. Na het uitgebreid genieten van het BBQ-buffet was er ook muziek voorzien. Daarvoor tekende gelegenheids-dj Ellen. Ook zij had muziek in petto voor jong en minderjong.

Inspanningen lonen

Geert (Devillé): “Stefaan, Luc en ik zijn alvast heel tevreden met de opkomst en het enthousiasme van de buurtbewoners.  Wij vinder het super dat ook vele nieuwe inwoners ons initiatief weten te waarderen. Er is zelfs een koppel waarvan de woning nog in opbouw is en dat hier zelfs nog niet woont. Wij zijn dan ook bijzonder tevreden dat onze inspanningen lonen. Wij gaan er van uit dat je beter bent met een goeie buur dan een verre vriend, maar…. je moet eerst de gelegenheid hebben om die buur te ontmoeten en te leren kennen. Ook voor de kinderen is het telkens een leutige dag. Ook zij maken nieuwe vriendjes en kunnen ook zo hun horizonten verruimen”.

Onder de aanwezigen viel de bijna-jarige Agnes Roobaert uit de C. Verhavertstraat op. Zij verjaart op 1 juli en wordt dan 91 jaar. Zij mocht samen op de foto met de jongste van het gezelschap. Dat was Emiel Van Laethem uit de Bruneaustraat. Hij werd geboren op 28 oktober 2023.

Dit nieuwsbericht delen: