PAJOTTEGEM – De Commercanten hadden voor hun eerste zomerbijeenkomst afspraak bij PremiumBBQ   

De leden van ‘De Commercanten’, een vereniging voor handelaars en ondernemers in de streek, kwamen samen bij PremiumBBQ, een afdeling van E-Therm aan het kruispunt Spieringen in Vollezele, voor een eerste zomerbijeenkomst.  PremiumBBQ is de online-barbecueshop  van Mario en Bart Ellast. Het bedrijf is gespecialiseerd in alles van A tot Z dat te maken heeft met barbecue en behoort samen met zijn bedrijfsleiders tot de kring van de meer dan 50 leden tellende vereniging. ‘De Commercanten’ gaven er elkaar afspraak voor een afterwork-event. Met een dergelijke laagdrempelige bijeenkomst wil de vereniging dan ook lokale ondernemers en handelaars bij elkaar brengen, een aangenaam socialiserings-moment opzetten en de deur open zetten voor nieuwe ‘volgelingen’.

‘Commercanten’ is een term die verwijst naar handelaars, ondernemers en bedrijfsleiders. Die term wordt gebruikt om personen aan te duiden die betrokken zijn bij commerciële activiteiten zoals de verkoop van goederen en diensten. Veel ‘Commercanten’ zijn ondernemers die hun eigen bedrijf runnen waarbij ze verantwoordelijk zijn voor alle aspecten van het bedrijfsbeheer, van financiën tot personeel. Ze dragen bij tot de vitaliteit van lokale gemeenschappen door producten en diensten te verkopen en door deel te nemen aan plaatselijke gemeenschapsevenementen en -initiatieven. Een ander aspect behelst het creëren van werkgelegenheid in eigen streek.

Een sterke onderlinge verbondenheid

Voorzitter Maarten Mathieu: “De Commercanten als vereniging helpt ondernemers met elkaar te verbinden en ook meer rendement en leute te halen uit hun lokale contacten. Hierdoor creëren we een sterke onderlinge verbondenheid waardoor we onrechtstreeks mensen positief beïnvloeden. Dit moet dan leiden tot meer vertrouwen en voorspoed evenals een sterkere en een meer bloeiende lokale economie. De Commercanten is dan ook en vooral een vereniging van handelaars die haar leden trefmomenten aanbiedt om zo elkaar beter te leren kennen en daardoor ook de uitstraling van hun bedrijf te laten toenemen. Die vrij informele bijeenkomsten leiden vaak tot waardevolle samenwerkingen, betekenisvolle uitwisseling van ervaringen, kennisuitwisseling en verhoogde zakelijke kansen. Het gecreëerd gevoel van gemeenschap en ondersteuning is vooral rendabel voor  ondernemers uit de regio die anders geïsoleerd zouden kunnen raken.”

Het huidig bestuur met Maarten Mathieu in de hoofdrol en de leden Jens en Wout Lanneer, Tomas Bellemans, Philippe Brijnaert alsook Mario en Bart Ellast is blijkbaar nog een mannenaangelegenheid. Daar zouden zij evenwel heel graag verandering willen in brengen daar ook één of meerdere dames  zouden kunnen zorgen voor een positieve inbreng en de vereniging als dusdanig helpen bij het bereiken van nieuwe doelgroepen.

De Commercanten zijn te volgen op deze Facebookpagina en op deze website die heel binnenkort via ello marketing een nieuw kleedje krijgt aangemeten.

De Commercanten zijn te bereiken via info@decommercanten.be of 0479/45 10 30.

Dit nieuwsbericht delen: