BEVER – Kermis Akrenbos eens te meer bijzonder ter gelegenheid van de 50ste editie

Ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis wordt het weldra in een organisatie van de Sint-Elooisvrienden op zaterdag 29 en zondag 30 juni opnieuw voluit feesten in het gehucht Akrenbos. Zaterdagavond is er zoals gebruikelijk de Mega Fuif, deze keer met dj Jorn, voor de jeugd terwijl op zondag meer de ontspannende familiale sfeer wordt opgezocht met een kubb- en een dartstoernooi, een optreden van Margriet en Celien Hermans en een afsluitende TD met dj Stefaan Van Vlaanderen.

Een leuke hobby

“Verleden jaar was al een speciale editie daar we toen met onze organisatie verhuisden naar een nieuwe locatie”, zegt co-organisator Stéphane Leybaert. “Dit jaar wordt het opnieuw speciaal want inmiddels zijn wij toe aan de 50ste editie. De ‘oud Sint-Elooisvrienden’ organiseerden deze tweedaagse kermis voor het eerst in 1974 en deden dat 20 jaar lang. Dan vonden ze het evenwel welletjes en stopten ermee. Maar een jonge ploeg nam het roer over en wie had toen gedacht dat zij deze mooie kermis na 30 jaar nog steeds zouden organiseren. De jonge mensen van toen zijn inmiddels ondertussen ook al wat ouder, maar de groep is aangevuld met jong bloed. De sfeer zit héél goed en de organisatie is dan ook geen ‘werk’ maar een leuke hobby”.

Margriet en Celien Hermans

“Op zaterdagavond is het vooral de bedoeling de jeugd de kans te geven zich eens uit te  leven na een druk schooljaar in de eigen omgeving. Onze Mega Fuif met dj Jorn vanaf 21u30 is daartoe ‘de’ geschikte gelegenheid. Op zondag verwachten we de jeugd  natuurlijk opnieuw, maar dan samen met de rest van ons trouw publiek. Dan starten we om 13u30 met ons Darts toernooi maar uitsluitend voor de reeds vooraf ingeschreven ploegen. Wegens het groot succes met reeds meer dan 30 teams zagen we ons wel gedwongen de inschrijvingen vroegtijdig af te sluiten. Maar … komen supporteren en meegenieten kan uiteraard nog wel. Het wordt dan ook uitkijken welke ploeg de Darts Kermis Akrenbos trofee 2024 mee naar huis mag nemen”, aldus nog steeds Stéphane Leybaert. “Daarnaast is er ook een kubb toernooi. Meer dan 20 ploegen dagen hierbij elkaar uit. ‘s Avonds omstreeks 19u verwelkomen we dan Margriet en Celien Hermans. Margriet kennende zal er wel serieus gelachen worden! Ambiance verzekerd! Afsluiten doen we later op de avond met een TD met dj Stefaan Van Vlaanderen. De Sint-Elooisvrienden hopen alleszins dat de mensen echt opnieuw zullen kunnen genieten van onze kermis, elkaar nog eens terugzien en samen veel plezier beleven!”

Dit nieuwsbericht delen: