VOLLEZELE – Werner Godfroid is de nieuwe voorzitter van Het Museum van het Belgisch Trekpaard

Tijdens de jongste algemene vergadering van de vzw Het Museum van het Belgisch Trekpaard werd Werner Godfroid uit Bever als nieuwe voorzitter aangesteld. Hij neemt die fakkel over van Hilde van Dixhoorn. Samen met het gedreven team van bestuurders en vrijwilligers wil hij voortaan het museum verder in goede banen leiden. Werner Godfroid is al jaren lid van de raad van bestuur alsook een ervaren gids in het museum.

De uittredende voorzitter Hilde van Dixhoorn blijft wel actief in het bestuur. Zij staat in voor de reservaties en de gidsbeurten. De algemene vergadering stond erop haar tevens aan te stellen als erevoorzitter wat met luid handgeklap bevestigd werd.

Philippe van Dixhoorn

Het museum werd geopend op 12 augustus 2000 en had als stichter Philippe van Dixhoorn (°Vollezele, 28 juli 1928 – †Vollezele, 12 juli 2008), zoon van Leendert van Dixhoorn, eigenaar van een voormalige hengstenfokkerij. Na het overlijden van Philippe van Dixhoorn werd het voorzitterschap van het museum overgenomen door zijn dochter Hilde van Dixhoorn.

Het museum was oorspronkelijk gevestigd in een lokaal in het huis van de oude feestzaal De Roos in het centrum. Bij de opening werd ook het standbeeld van Brillant, het boegbeeld onder de hengsten, onthuld. Het was in 2005 dat het museum zijn intrek mocht nemen in het voormalig gemeentehuis, dat mettertijd ook de gemeentelijke bibliotheek huisvestte.

Restyled

Eind 2011 sloot het museum tijdelijk zijn deuren met het oog op een restyling. Het vernieuwde museum heropende op 28 maart 2012 mede dankzij een samenwerkingsovereenkomst tussen de vzw Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeente Galmaarden. In 2018 werd de filmzaal van het museum uitgebreid zodat grotere groepen bezoekers konden ontvangen worden. Tevens werd voorzien in modern en aangepast sanitair en werd ook de verwarmingsinstallatie vernieuwd.

Eerder dit jaar werden QR-codes (audio) aangebracht in de verschillende zalen zodat individuele bezoekers in vier talen naar keuze (NL-F-D-E) op eigen tempo begeleid kunnen worden. Ook de Brillantwandeling werd ondersteund via POI of Point of Interest (GPS-signalen). Het museum herbergt tevens het archief van de Koninklijke Maatschappij van het Belgische Trekpaard.

Meer info: www.museumvanhetbelgischtrekpaard.be

Dit nieuwsbericht delen: