PEPINGEN – Eddy Timmermans trekt LVB – Lijst van de Burger in oktober 2024

De fractie LVB – Lijst van de Burger Pepingen heeft huidig burgemeester Eddy Timmermans aangeduid als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024. Eddy Timmermans zetelt sinds 2006 in de gemeenteraad en haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen 810 voorkeursstemmen. Hij heeft tien jaar ervaring als burgemeester van Pepingen en wil daar met veel goesting mee verder gaan.

Een eer en een genoegen  

“Ik ben bijzonder trots om voor onze mooie plattelandsgemeente opnieuw de LVB-lijst te trekken”, zegt Eddy Timmermans. “Burgemeester zijn is voor mij oprecht een eer en een genoegen. Dicht bij de mensen kan je het verschil maken en dat doen we ook. Niet vanuit een ivoren toren, maar met een open deur en een open vizier. Pepingen is onze thuis. Daar bouwen we samen aan. Ik heb alle vertrouwen in onze ploeg boordevol ervaring en vernieuwing. Met beide voeten in het verenigingsleven en onze gemeenschap voelen ze wat er leeft. Voor ons telt elke burger en elke deelgemeente. Onze slogan #TrotsOpPepingen, #TrotsOpBeert, #TrotsOpElingen,… komt recht uit het hart. Onze dorpen zijn voor ons stuk voor stuk ‘hartje Pepingen’. Daar zien we de kracht van samenwerking en verbinding. Pepingen leeft, groeit en bruist op elke vierkante centimeter, samen met onze ploeg wil ik dat met hart en ziel blijven ondersteunen”.

Bruisende dorpen en nabije dienstverlening

“We gaan voor een landelijk Pepingen met bruisende dorpskernen én nabije dienstverlening. Wonen, werken en leven is uniek in Pepingen maar de leefbaarheid staat onder druk. Ik merk de drang om alles te minderen en te centraliseren, desnoods buiten de gemeente, maar dan blijven enkel slaapdorpjes over. We nemen het op voor de vaste waarden in onze dorpen: onze burgers, verenigingen, vrijwilligers, zelfstandigen, landbouwers, scholen,… Zij doen onze gemeente leven. We moeten ervoor zorgen dat essentiële diensten zoals kinderopvang, cashpunten, een bib, een huisarts, gemeentelijke administratie, openbaar vervoer… in onze gemeente, dicht bij onze burgers kunnen blijven. Daar werken we overigens nu al aan”, klinkt het nog.

Sterk Pepingen in sterk Pajottenland

 “We moeten de toekomst niet afwachten, maar er zelf vorm aan geven. Niet afbreken, maar samen een sterk Pepingen opbouwen in een sterk Pajottenland. Deze legislatuur is de basis gelegd met constructief beleid, robuust genoeg om ook de grote crisissen – corona, Oekraïne, inflatie, energie – goed door te komen. De schuldgraad daalde met 14% tot de laagste van het Pajottenland. We moeten dingen durven aanpakken, ook op langere termijn. De eerste grotere projecten zijn nu lopende en de komende jaren staat er nog veel meer in de steigers. Een haalbare meerjarenplanning zonder belastingverhoging maakt die gerichte investeringen nu mogelijk in dienstverlening, verkeersveiligheid en fietsinfrastructuur, welzijn, betaalbare woningen, jeugd- en sportaccommodatie, waterzuivering, landbouw en milieu, cultuur, erfgoed en het verenigingsleven. Dat maakt een sterker Pepingen dat als volwaardige partner aan tafel kan zitten om te praten over verdere samenwerkingen of fusies – maar alleen met draagvlak bij onze bevolking – door echte participatie. Het werk is zeker nog niet af. Ik zet met veel goesting samen met mijn dorpsgenoten de schouders mee verder onder een bruisend, leefbaar, landelijk en zorgzaam Pepingen”, aldus nog burgemeester Eddy Timmermans.

Een ervaren burgemeester  

Gunther Roobaert, voorzitter van LVB – Lijst van de Burger: “Eddy heeft ondertussen meer dan tien jaar ervaring als burgemeester en doet dat zeer goed. Pepingen zit op een nieuw spoor, er is stabiliteit en er is toekomstperspectief. Er lopen heel wat bouwtechnische dossiers en openbare werken om de gemeente klaar te maken voor de toekomst. Daar sta je best stevig in de schoenen om de belangen van onze burgers te verdedigen en als man van de praktijk is hij daar als een vis in het water. Hij is heel bereikbaar, oplossingsgericht, zal altijd helpen waar hij kan en houdt het hoofd koel in moeilijke situaties. Toegewijd aan Pepingen – niet aan één of ander partijhoofdkwartier in Brussel – en met hart en ziel bezig voor alle Pepingenaren. Hij krijgt een dynamische ploeg achter zich, met ruimte voor ervaring en vernieuwing. Dat maken we later bekend. Met Eddy als lijsttrekker stappen we in oktober opnieuw met een constructief toekomstverhaal naar alle Pepingenaren.”

Dit nieuwsbericht delen: