GOOIK – Senioren konden weerom genieten van een ‘seniorenfeest’ van de bovenste plank

Voor het jaarlijks seniorenfeest in de loods van de dienst openbare werken daagden niet minder dan 400 belangstellenden op. Zij werden er verwend aan de hand van een namiddag vol animatie, muziek en gezelligheid. De bijeenkomst, opgezet door het Sociaal Huis in samenwerking met de seniorenraad en het gemeentebestuur, werd eens te meer een groot succes en bood de aanwezigen de perfecte gelegenheid om eventjes de dagdagelijkse kommer en zorgen en meteen ook het slechte weer links te laten liggen. De feestelijke sfeer werd verder ingebed in een gevarieerd muzikaal programma en gekruid met diverse animatieacts die zorgden voor veel plezier en flink wat interactie losweekten. De aanwezigen werden welkom geheten door burgemeester Gunther De Wilde, de voorzitter van de seniorenraad Maurice Sirjacobs en de schepen voor welzijn, zorg en senioren Jonas De Maeseneer.

Een sociale rol

Het seniorenfeest heeft tot doel de aanwezigen een leuke namiddag te bezorgen. Het heeft ook een sociale rol te vervullen. Schepen Jonas De Maeseneer: “Voor ons seniorenfeest nodigen wij niet alleen alle 60-plussers uit de gemeente persoonlijk uit maar ook de residenten uit onze verschillende woonzorgcentra en de leden die deel uitmaken van onze zes seniorenverenigingen inbegrepen zij die buiten onze gemeente wonen. Bij het organiseren van het feest houden wij verschillende doelstellingen voor ogen. Door de ‘gratis’ toegang wordt een mogelijke financiële barrière weggenomen, waardoor iedereen de kans krijgt om deel te nemen en te genieten van het evenement. Een ‘feest’ als dit biedt senioren ook de kans om uit hun routine te komen, nieuwe mensen te ontmoeten en bestaande sociale banden te versterken. Dat helpt bij het tegengaan van eenzaamheid en sociaal isolement. Via een praatje hier en daar biedt het feest de beleidsmensen ook de mogelijkheid te weten te komen waar senioren wakker van liggen. Een belangrijk gegeven hierbij is thans de nakende fusie. Voor velen is de vraag of zulke organisaties in de toekomst nog zullen doorgaan. Met veel enthousiasme kan ik hierop beslist antwoorden met een ‘ja’. Op de bijhorende vragen waar, wanneer en hoe kon ik ook al meegeven dat er op dit moment naarstig gewerkt wordt aan het hoofdstuk ‘senioren’. Daarin zullen de toekomstige seniorenbijeenkomsten in de drie deelgemeenten van Pajottegem een volwaardige plaats blijven krijgen”.

Samenwerking  

Maurice Sirjacobs, de voorzitter van de seniorenraad: “Nu toch al meer dan 15 jaar is het de gewoonte in Gooik dat wij vanuit de seniorenraad de gemeente een handje toesteken bij het organiseren van het jaarlijks seniorenfeest. Dat handje toesteken vertaalt zich vooral door het mee bepalen van het dagprogramma en het tijdens het feest letterlijk mee de handen uit de mouwen steken. Voor het gedeelte variété doen we al jaren een beroep op EHS-productions. Dit jaar haalden wij zo Johnny Clarysse, Eddy Herman, het showballet Showcase en als kers op de taart Luc Steeno naar Gooik. Hierbij genieten wij volop de hulp en de steun van Marijke Decoster, vanuit het OCMW diensthoofd Zorg”.

Delegaties uit Galmaarden en Herne

Onder de genodigden waren er ook delegaties uit de gemeentelijke besturen van Galmaarden en Herne. Zowel burgemeester Kris Poelaert (Herne) als burgemeester Ludo Persoons Galmaarden), vergezeld van een paar leden uit hun besturen, kwamen poolshoogte nemen van hoe het er bij een seniorenfeestje in Gooik aan toe gaat.

Uiteraard werd er ook tijd uitgetrokken voor een hapje en een drankje. Zo werden gratis een bonnetje voor een drankje naar keuze, koffie en een assortiment koffiekoeken aangeboden.

Voor de dienstverlening kon een beroep gedaan worden op niet alleen de leden van de seniorenraad maar ook op vele helpende handen uit het lokaal bestuur en de gemeentelijke administratie alsook van tientallen vrijwilligers.

Dit nieuwsbericht delen: