HERNE – De Oude Fontein herbergt weldra een brasserie, een zomerbar, een tweedehands meubelshop, een B&B en feestzalen

Veronik (De Bremaeker) en Benny (Gabriel) hebben groot nieuws! Heel binnenkort openen zij op de site van het vroegere ’t Fonteintje in Kokejane de deuren van hun toch wel uniek horecaconcept onder de naam ‘De Oude Fontein’. Dat wordt wel meer dan louter een stek om lekker te eten en gezellig te genieten van een drankje. Met zijn brasserie met binnenkoer met terras, zijn twee feestzalen, zijn vijf B&B-kamers en zijn shop van tweedehands decoratieve snuisterijen en meubels wordt het beslist een ontmoetingsplaats waar historie, genot en gezelligheid beslist samenkomen.

Enige tijd terug werden Veronik en Benny de gelukkige eigenaars van het pand dat in Kokejane en omstreken gekend was als ’t Fonteintje, een imposante site op de hoek van de steenweg Asse en de Broekstraat op een boogscheut van de rotonde in Kokejane. Dat uitgebreid complex van gebouwen onderwerpen zij inmiddels al aan een grondige herschikking en een aanzienlijke renovatie. Die werkzaamheden zijn druk aan de gang. Het zal wel nog een tijdje aanslepen alvorens het complex volledig en volwaardig kan in gebruik genomen worden. Wat wel binnen afzienbare tijd al opent zijn de brasserie met binnenkoer/terras en de tweedehands shop. Veronik en Benny gunnen zichzelf wel nog een paar maanden de tijd om ook de twee overige pijlers, de feestzalen en de B&B, operationeel te maken.

Sporen al verdiend in de horeca

Zowel Veronik als Benny zijn geen beginnelingen in de horecasector. Beiden hebben al meerdere jaren hun sporen in die richting verdiend. Zo zijn er maar weinigen in de streek die van de culinaire diensten van Veronik (of Verootje zoals ze door bekenden wordt genoemd) nog niet hebben mogen genieten. Niet alleen als topkokkin wordt ze alom geprezen, ook haar vriendelijkheid en haar sympathieke verschijning zijn daar niet vreemd aan.
Ook Benny weet waar de horecaklepel hangt. Ook hij was jarenlang te vinden in zijn eethuis met toevallig ook de naam d’ Oude Fontein in Wichelen. Naast kok is Benny ook in een circuit terechtgekomen van mensen die instaan voor het ontruimen van woningen. Vanuit die hoek was hij op zoek naar een geschikte locatie om zijn stock aan vooral tweedehands meubels in onder te brengen en ze ook te kunnen tentoonstellen voor verkoop. Dat De Oude Fontein in Kokejane ook over die ruimte beschikt is dan ook mee doorslaggevend geweest om over te gaan tot het aankopen van ’t Fonteintje.


Brasserie – Binnenkoer – Terras
(Zomerbar)

“Wij willen onze brasserie laten baden in een warme en gastvrije sfeer waar de klanten kunnen genieten van een ruim assortiment  dranken evenals van gangbare en traditionele brasseriegerechten. Of u nu komt voor een gezellig drankje, een snelle hap of een ontspannen vieruurtje, bij De Oude Fontein bent u dan op het juiste adres”, geven Veronik en Benny aan. “Naast een look waarbij oud en nieuw elkaar perfect zullen aanvullen geeft de brasserie met zijn ingang langs de Broekstraat rechtstreeks uit op een binnenkoer en een terras  waar veel horecazaken alleen maar kunnen van dromen. Een gezellige en intieme sfeer, beschutting tegen wind, regen en direct zonlicht, privacy en veiligheid vooral voor gezinnen met kinderen en ten slotte ook nog een aantrekkelijk decor met esthetische toevoegingen, …. dat alles zal bijdragen tot de algehele ambiance”.

Tweedehands meubelshop

Naast de horecavoorzieningen huisvest De Oude Fontein ook een shop voor tweedehands meubels. Hier valt een zorgvuldig samengestelde collectie van vintage en antieke meubels te bezichtigen die karakter en stijl toevoegen aan elk interieur. Hier is dan ook iedereen welkom om verborgen schatten te ontdekken die de eigen woning een unieke uitstraling zou kunnen geven.

Feestzalen

Binnen afzienbare tijd gaat De Oude Fontein ook beschikken over twee prachtige rustieke  (feest)zalen, een grote en een kleine, perfect dus voor elke gelegenheid. “Of u nu een intiem familiefeest, een uitbundige bruiloft of een zakelijke bijeenkomst organiseert, wij bieden de ideale setting met een eigen professionele service of eentje naar keuze om van uw evenement een succes te maken. Onze zalen zijn flexibel in te richten en uitgerust met alle moderne faciliteiten om aan al uw wensen te voldoen”, nemen de nieuwe eigenaars zich ook nog voor.

B&B

Voor gasten die willen overnachten worden vijf sfeervol ingerichte Bed & Breakfast kamers ingericht. Elke kamer is uniek en combineert het comfort van de moderne voorzieningen met de charme van een oude Brabantse vierkantshoeve uit de 16de eeuw. Na een heerlijke nacht rust kunnen de klanten genieten van een uitgebreid ontbijt in de  brasserie om hun dag goed te starten.

Opening

Veronik en Benny kijken er alvast naar uit om de klanten binnenkort te kunnen verwelkomen. Hun social media-kanalen (VeronikBenny  –  Brasserie De Oude Fontein) zijn dan ook in de gaten te houden voor updates over de openingsdata en speciale evenementen.

De Oude Fontein is gelegen Steenweg Asse 69 – 1540 Herne en wil zijn team graag uitbreiden. De Oude Fontein zoekt flexi-collega’s, studenten en een kok.  Veronik is te bereiken via 0497/ 63 20 06. Voor Benny is dat 0474/ 57 28 06 of via deoudefontein@gmail.com

Dit nieuwsbericht delen: