GOOIK – Opnieuw een zomers strand aan de Koornmolen

Gooik is er stellig van overtuigd: heel binnenkort komt de zomer er toch aan! Wie zomer zegt denkt  vooral aan zon, strand en genieten. Om zo’n zomerse sfeer ook in  Gooik te creëren besliste het lokaal bestuur in samenwerking met de sportdienst, het sportcafé Koornmolen met zijn uitbater Christian Wattiez en verschillende sportverenigingen om op de site van het gemeentelijk sportcentrum terug  tijdelijk een ‘strand’ aan te leggen. Koornmolen-beach wordt de komende weken en maanden dan ook beslist opnieuw een aantrekkelijke en veelzijdige bestemming voor zowel sportievelingen als mensen die zich gewoon willen ontspannen en genieten van de buitenlucht.

Vanavond werd het strand ‘ingespeeld’. Op de afspraak veel ‘schoon’ volk: Frank Depestele (gewezen top volleyballer ), Johan De Voghel (o.a. gewezen coach Lindemans Aalst), Eric Bockstael (o.a. gewezen trainer/coach volley dames Tongeren), …..

Een sportief strandparadijs

“Ook al vorig jaar werd de site omgetoverd tot een strandparadijs”, zegt schepen Samuel Billens. ”En ook dit jaar slaan we opnieuw de handen in elkaar om de sportievelingen een leuke zomer te bezorgen. Op het strand worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals de Gooikse KUBB-cup, beachvolley, -badminton, -tennis en -petanque. Er is voldoende materiaal beschikbaar om ook wedstrijden te spelen. Buiten de toernooien en wedstrijden kunnen de kinderen in het zand spelen en zandkastelen bouwen”.

Het strand, dat opgedeeld is in twee helften,  is te vinden rechtover het terras van het sportcafé dat voor de gelegenheid ook zijn drankenkaart een zomers tintje meegeeft. Voor het aanleggen van het strand gebruikte de dienst openbare werken goed 120 ton zand . Het strand bestaat uit twee terreinen die samen goed zijn voor een lengte van 40 m op een breedte van 10m.

Veel opportuniteiten

Zowel schepen Samuel Billens als sportfunctionaris Tim Elinckx zijn best tevreden met het initiatief:  “Ons gelegenheidsstrand schept veel opportuniteiten en voordelen. Zo is het ook een trekpleister zowel voor volwassenen als voor de jeugd van onze gemeente en ook van daarbuiten die tijdens de zomermaanden niet zelf kunnen beschikken over een eigen open ruimte. Het biedt een recreatieve optie kort bij huis en gratis. Kinderen dan weer hebben de kans om nieuwe vrienden te maken en sociale vaardigheden te ontwikkelen door samen te spelen. Ouders kunnen hun spelende kinderen gemakkelijk in de gaten houden terwijl ze zelf genieten van een gezonde ontspanning. Het strand bevordert ook het samenkomen van jonge en minder jonge inwoners wat dan weer hun sociale contacten ten goede komt en het moedigt aan om fysieke activiteiten te ondernemen wat dan weer bijdraagt tot ieders gezondheid”.

Nadere informatie is dagelijks te lezen op deze Facebookpagina.
Data, beschikbaarheid en inschrijvingen kunnen gebeuren via deze link op de gemeentelijke website.

Dit nieuwsbericht delen: