HERNE/GALMAARDEN/GOOIK/BEVER – Kris Poelaert verkozen als Vlaams parlementslid

Op de cd&v-lijst voor de Vlaams-Brabantse kieskring voor het Vlaams parlement is de Hernse burgemeester en alsnog huidig senator Kris Poelaert de 3de verkozene. Hij behaalde 9.518 voorkeurstemmen. Hij is daarmee de enige gekozen parlementair in de toekomstige fusiegemeente Pajottegem en Bever.

Kris Poelaert: “Ik ben heel dankbaar voor de kans die de kiezer mij gaf. Een landelijke stem in het Vlaams Parlement is nodig. We gaan enkele zaken rechtzetten in Brussel.  Mijn hart ligt in het Pajottenland. Het vertrouwen dat ik kreeg van onze inwoners geeft mij nog meer motivatie om mij voor hen in te zetten en dit ook zeker naar oktober toe!”

De andere doch niet gekozen kandidaten waren voor N-VA Durant Filip (4.718) en Jason Broodcoorens (4.358), voor Vlaams Belang Daniël Fonteyne (2.406 opvolging), voor cd&v de Galmaardse burgemeester Ludo Persoons (2.675) en Brent Roobaert (1.178 opvolging) en voor Groen Alwin Loeckx (2.351).

De uitslagen in de drie gemeenten van Pajottegem en Bever:   

Dit nieuwsbericht delen: