HERFELINGEN – WAANZINNIG WEEKEND met een best off-programma

Voor het kernbestuur starten de voorbereidingen voor een nieuw Waanzinnig Weekend al kort na afloop van het vorige. Maar nu, met nog goed 30 dagen te gaan, is het aftellen voor ook alle vrijwillige medewerkers echt begonnen. Om die te bedanken worden alle helpers van voor en achter de schermen elk jaar uitgenodigd voor een medewerkersbarbecue. En dat was dit jaar niet anders. Het leuk onderonsje is ook het uitgelezen moment om telkens een cheque te overhandigen aan de vzw Parochiale Werken Herfelingen. Dankzij de truckshow mocht deze keer ook Karolien Pennewaert als fundraiser projectcoördinator van het Revalidatieziekenhuis Inkendaal op een gift rekenen.

Cheques voor goed doel

Waanzinnig Weekend, sinds pakweg de eeuwwisseling de doorslag van Dorpsfeesten Herfelingen, blijft trouw aan zijn bestaansredenen: vertier in eigen dorp, mensen ongedwongen samenbrengen rond sport, muziek en andere activiteiten maar ook de vzw achter het Bavocentrum financieel ondersteunen. Daarom mocht Patrick De Vos als afgevaardigde van de vzw Parochiale Werken in het bijzijn van de nagenoeg 100 bestuursleden en medewerkers een cheque van 4000 euro in ontvangst nemen. “De gift is zeker welkom en  het budget wordt goed besteed. We hebben onlangs via een leasing/aankoop-contract een industrieel afwasmachine gekocht voor het Bavo-centrum. Die 4000 euro zal geïnvesteerd worden in de maandelijkse aflossingen voor een bedrag van 30.000 euro verdeeld over 3 jaar”, aldus Patrick De Vos.

Op het programma-aanbod van Waanzinnig Weekend 2023 was er ook een truckshow. Deelnemers aan die rondrit toonden niet alleen hun trots maar ook hun goed hart. Want de opbrengst van dit onderdeel gaat naar een extra wisselend goed doel. Voor de editie van 2022 was dat het MPC Sint-Franciscus in Roosdaal en voor 2023 werd gekozen voor het Revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek. Karolien Pennewaert mocht dan ook een cheque ontvangen van 1250 euro en toonde zich daarmee bijzonder tevreden: “Kwaliteitsvolle zorgverstrekking is méér dan het dagdagelijks therapeutisch zorgen voor. Het is ons engagement om onze revalidanten die hartverwarmende extra’s te bieden die echt het verschil maken. De gift van het Waanzinnig Weekend gaan we besteden aan ons project ‘Mentale Laadpalen’. Dat houdt in dat wij buiten, dichtbij elke verpleegeenheid, een accommodatie gaan voorzien waar de patiënten gemakkelijk en comfortabel kunnen verpozen en dat midden in een groen kader”.

Programma 2024

Tussen de brochettes en de bbq-worsten door kregen alle medewerkers ook het programma voor Waanzinnig Weekend 2024 voorgeschoteld. Ward Nechelput verwoordde bondig de op til staande editie als ‘the best off uit alle voorgaande edities’. Hieronder het programma in een notendop met de hoogvliegers gedrukt in het vet

Waanzinnig Weekend op vrijdag 12 juli

Waanzinnig Weekend op zaterdag 13 juli

Waanzinnig Weekend op zondag 14 juli

De volledige affiche, gedetailleerde line-up en alle info over inschrijvingen op www.waanzinnigweekend.be   en www.gezelligsteterras.be en www.rockpajottegem.be

Dit nieuwsbericht delen: