Gluren bij de EDINGSE buren aan de hand van hun ‘Parcours d’Artistes’

Het ‘Parcours d’Artistes’ in Edingen (Enghien) is een terugkerend cultureel evenement georganiseerd door het Arts et Movements Lab  (Centrum van expressie en creativiteit) en het Cultureel Centrum. De organisatie biedt bezoekers de mogelijkheid de werken van lokale en streekkunstenaars (schilders, beeldhouwers, fotografen of ambachtslieden) te ontdekken door meerdere tentoonstellingen in de stad te bezoeken. Kunstenaars stellen hun werken tentoon op diverse locaties zoals galerijen, ateliers, privéwoningen, openbare ruimtes en soms zelfs op straat. Naast de tentoonstellingen omvat het Parcours ook optredens, workshops en interactieve activiteiten. Het evenement is  gratis en staat open voor iedereen, wat een brede opkomst van bezoekers aanmoedigt en zo ook de lokale culturele scène nieuw leven inblaast. Deze keer gaat het event door op zaterdag 1 en zondag 2 juni. Het belooft komend weekend dan ook behoorlijk druk te worden in de Arenbergstad.  

Op het programma van zaterdag 1 juni:

10.00 -11.30 u Studentendemonstratie –  Circo M1 en Arto-Circo
11.30 -12.30 u Ontdekkingstraject  rond motorische vaardigheden voor kleuters
14.00 -15.00 u Luchtworkshop voor kinderen  vanaf 12 jaar
14.00 -15.00 u Keramiekworkshop voor alle doelgroepen
15.00 -16.00 u Observatie – Schetsworkshop  voor alle doelgroepen
16.30 u Optreden van studenten in  circuskunsten (P5-P6 + tieners),  acro/parcours en luchtfoto

Op het programma van zondag 2 juni:

10.30 – 11.30 u Optreden van studenten in circomotorische vaardigheden (M2-M3)  en circuskunsten (P1-P4)
12.00  Skateboardvoorstelling
12.30 -13.30 u Skateboardworkshop  vanaf 8 jaar
14.00 -15.00 u Monotype workshop  voor alle doelgroepen
15.00 -16.00 u Circuskunsten – Ontdekkingsparcours  voor basisschoolkinderen en tieners
17.00 u We sluiten en gaan naar het Syndrome du Bourdon’

Feestelijke avond op zaterdag

Het organisatieteam en de artiesten ontmoeten de bezoekers ook graag op zaterdagavond op het centrale plein  voor een feestelijke avond… omdat rondlopen je dorstig maakt, maar ook omdat kunst vooral een verhaal is van ontmoeten. Vanaf 19.00 u is het tijd om te feesten, te dansen op de tonen van een gekke fanfare, iets te drinken (of twee, hè…), deel te nemen aan de creatie van een gigantische zandsculptuur, de ontdekkingen van de dag te bespreken, te genieten van een kleine traktatie bij de Art’Pero foodtruck, …

Syndrome du Bourdon

Nog uitschieters zijn de voorstellingen ‘Syndrome du Bourdon’ van het Franse circusgezelschap Cie Balancetoi. Die voorstelling combineert acrobatie, dans en theater. Cie Balancetoi staat bekend voor zijn creatieve en energieke performances die zowel jong als oud weten te boeien.

Sculpture Westende

Nog een topper is Sculpture Westende. Dat zijn de Edingenaren Philippe Bourleau en Yannick Cheyns die met behulp van een team hun kennis en passie voor kunstzinnige zandbewerking maar al te graag delen met belangstellenden. Zo nu ook  op de Delannoyplaats. Zo goed als 30 jaar geleden kreeg  Philippe Bourleau de microbe van het zandsculpteren op het strand van Westende te pakken. “Zandsculpteren is een ondankbare vorm van kunstexpressie”, stelt  Philippe “want geen enkele zandsculptuur is immers een lang leven beschoren. Het enige dat men er desgewenst aan overhoudt is een foto”.

Nadere info: https://www.ccenghien.com/programmation-projets/ev%C3%A8nements-et-projets-du-cce/parcours-d-artistes/

Dit nieuwsbericht delen: