VOLLEZELE – Kruispunt Ninoofsesteenweg met de Langestraat terug open  

Door de inspanningen van aannemer Stadsbader kon reeds deze morgen het kruispunt van de Ninoofsesteenweg (N255) met de Langestraat/Repingestraat (N272) voorlopig voor alle verkeer opengesteld worden. Dat is eerder dan vooraf aangegeven. Deze namiddag en morgenvroeg dient wel nog alle tijdelijk aangebrachte verkeerssignalisatie opgeruimd te worden. De werken hielden in dat vooreerst de bovenlaag werd afgeschraapt, waarna een nieuwe onderlaag en een nieuwe toplaag werden aangebracht.

Vlotte en gedegen afhandeling   

Burgemeester Ludo Persoons is blij met de vlotte afhandeling van de werken, die toch sowieso voor de nodige verkeershinder hebben gezorgd, niet alleen in de directe omgeving voor de bewoners maar ook door de omleidingen voor het doorgaand verkeer naar de buurgemeenten toe. Burgemeester Ludo Persoons: “Het provinciaal agentschap Wegen en Verkeer heeft ons ruimschoots vooraf op de hoogte gebracht van de geplande werkzaamheden doch zonder daar een precieze datum van aanvang te kunnen opplakken. Wij konden zo dan ook al enige voorbereidende maatregelen naar voren schuiven. Het was wel kort dag toen de aannemer ons slechts luttele dagen voor de aanvang van de werken op de hoogte bracht van zijn voornemen en van zijn aanpak”.

“De omleidingen werden op de grote (gewest)wegen uitgezet door Wegen en Verkeer en de aannemer. Wij hebben ons wel verplicht gezien bijkomende verkeersmaatregelen op te leggen in de kleinere wegen in de buurt”, voegt hij er aan toe. “Zo hebben wij vanuit en naar de Molenstraat toe éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Rensbergstraat en de Heystraat. Ook deze omleidingen komen eerstuurs te vervallen. De contacten met de buurtbewoners zijn zeer vlot verlopen en de aannemer heeft zich ook naar hen toe  zeer flexibel opgesteld. Ook de belijning is inmiddels volledig in orde gebracht. Het geheel oogt mooi en is voorzien voor een levensduur van om en bij de 20 jaar”.

Dit nieuwsbericht delen: