GOOIK – De Flavor Shop laureaat van de allereerste UNIZO Award Winkelhier van het Jaar  

De allereerste UNIZO award ‘Winkelhier van het Jaar’ werd toegekend aan de Flavor Shop waarvan de zaakvoerder Birger Van Acker tevens de voorzitter van UNIZO Pajottenland is. Met die award wil  UNIZO het belang van lokale handelaars onderstrepen. Als kerncriterium van deze eerste editie stonden personeelsbeleid en -motivatie centraal. Zaakvoerder Birger Vanacker wist zich daarbij te onderscheiden met een zeer open HR-beleid waarbij het welzijn van zijn medewerkers op de eerste plaats komt. “De kracht van een winkel draait rond service en het gelukkig maken van de klanten. Zonder gemotiveerde en betrokken medewerkers is dat onmogelijk. Bij Flavor Shop hebben ze dit zeer goed begrepen”, stelt UNIZO-topman Danny Van Assche die de award persoonlijk kwam overhandigen. Naast de Award ontving de winnaar dankzij de partners ook nog een uitgebreid prijzenpakket om zijn team nog verder te versterken. De Flavor Shop is gelegen langs de Edingsesteenweg in Gooik haast op de grens met Lennik.

Kern van de samenleving en de economie

“Lokale handelaars vormen de kern van onze samenleving en economie”, geeft Danny Van Assche aan. “Zij zorgen voor diversiteit en aantrekkelijke winkelstraten. Niemand wil eenheidsworst waarbij alle dorpen en steden er hetzelfde uitzien. In een overvolle online en offline wereld is het de originaliteit van de lokale ondernemers dat winkelen aantrekkelijk maakt. Die bijzonder grote meerwaarde willen we met deze award benadrukken. Wat je hier koopt, krijg je bovendien grotendeels terug, want de winkelier is een mens van vlees en bloed, die hier zijn belastingen betaalt, mensen werk verschaft en ervoor zorgt dat het dorps- of stadscentrum gezellig druk is. Ze maken lange dagen om met hart en ziel er te staan voor hun klanten. Daarbij vervullen ze een sociale rol in de maatschappij door talrijke verenigingen te ondersteunen en door werkgelegenheid te verschaffen in de regio. Maar liefst driekwart van de werknemers in kleine ondernemingen komt uit dezelfde of omliggende gemeenten. Daarbovenop biedt hun lokale tewerkstelling ook kansen voor mensen die het niet makkelijk hebben op de arbeidsmarkt. En dat heeft Flavor Shop heel goed begrepen”.

Uitblinker in personeelsbeleid

Lokale handelaars kunnen uitblinken op diverse vlakken: duurzaamheid,  digitalisering, klantgerichtheid,  innovatie of  maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor de eerste Winkelhier Award ging UNIZO op zoek naar een ondernemer die excelleert in personeelsbeleid, -welzijn en -motivatie.

“De jury van retail- en HR-specialisten koos uit alle inzendingen de onderneming die op deze vlakken het meest uitblinkt, hoe groot, klein of van welk pluimage je team ook is”, zegt Chiel Sterckx, retail expert bij UNIZO. “Zonder goede medewerkers kan een winkel geen topservice bieden. Net daarom zochten we naar een winnaar die het olympisch minimum van personeelsbeleid overstijgt. De combinatie van kwalitatieve extra’s, diversiteit en het inzetten van personeel om te werken aan een doorgedreven klantgerichtheid heeft Flavor Shop tot winnaar gekroond.”

Dit nieuwsbericht delen: