GOOIK – cd&v niet te spreken over het verlaten van de gemeenteraad door de N-VA

De cd&v meerderheidsfractie is niet te spreken over de politieke spelletjes en de doelbewuste boycotactie vanwege de N-VA fractie tijdens de  jongste gemeenteraad, waarbij de leden van die fractie bij de aanvang van de zitting de vergadering verlieten verlaten. Hierdoor waren niet meer voldoende gemeenteraadsleden aanwezig om geldig te kunnen vergaderen.

Linda De Schutter namens de cd&v fractie: “N-VA besloot de gemeenteraadszitting éénzijdig te verlaten voor de start ervan ondanks er wettelijk gezien in totaliteit voldoende raadsleden aanwezig waren om hem door te laten gaan. Uiteraard raakt men met deze politieke spelletjes niet de cd&v fractie of het Gooiks gemeentebestuur. Wij zijn van mening dat de enige slachtoffers onze Gooikse burgers zijn, wiens dossiers hierdoor niet op de zitting behandeld konden worden. Dit is uiteraard heel spijtig voor de betrokkenen. Het getuigt absoluut niet van grote verantwoordelijkszin vanwege de N-VA fractie”.

“Ze namen zelfs de beleefdheid niet om naar de gastspreker Lieve Van Rysselberghe van de vzw Martin De Kegel te luisteren voor de gemeenteraad”, aldus nog Linda De Schutter.

Schepen Lieven Krikilion, tevens voorzitter van de gemeenteraad, liet alvast al optekenen dat de gemeenteraad in een tweede oproep zou doorgaan op donderdag 06 juni 2024 allicht in Paddenbroek.  

Dit nieuwsbericht delen: