GALMAARDEN – Burgemeester vraagt medewerking van de inwoners in de strijd tegen de graffitispuiters

De jongste tijd bekladden graffitispuiters geregeld openbare gebouwen in de gemeente. Burgemeester Ludo Persoons vraagt nu de medewerking van de inwoners om de daders te helpen  identificeren. Het zijn vooral de dorpscentra en de stationsbuurt die getroffen worden. De politie voert een onderzoek.

Aanleiding voor de oproep van de burgemeester zijn de recente graffiti’s die midden vorige week werden aangebracht op verschillende locaties in Galmaarden. “Onder andere op de witte muur van het Baljuwhuis aan de ingang van de Baljuwtuin is dat het geval. Verder is er ook aan het station in Galmaarden graffiti aangebracht op een elektriciteitscabine en kasten. Er is een PV opgesteld en de politie zal dit verder onderzoeken. Dit is niet de eerste maal. Enige tijd terug werd ook de school in Tollembeek beklad evenals de muur van de kerk in Galmaarden”, geeft hij aan.

“Ik vind dit zeer spijtig en respectloos. Daarom doe ik een oproep tot onze inwoners om attent te zijn en indien ze iets verdacht zien onmiddellijk de politie te verwittigen op het nummer 112.  Ik heb ook de politie gevraagd om meer controle uit te voeren en eventueel gebruik te maken van mobiele camera’s”, aldus nog burgemeester Ludo Persoons.

Dit nieuwsbericht delen: