VOLLEZELE – Kruispunt Ninoofsesteenweg/Langestraat voor 1,5 week volledig afgesloten voor vernieuwing wegdek  

Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet vanaf dinsdag 22 mei asfalteringswerken op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg (N255) met de Langestraat/Repingestraat (N272) in Vollezele/Galmaarden. Op de Langestraat/Repingestraat (N272) wordt het wegdek vernieuwd over een afstand van 500 meter. Het wegdek op de Ninoofsesteenweg (N272) krijgt over een afstand van 350 meter een opknapbeurt.  De aannemer verwijdert eerst de bovenste laag asfalt van de rijweg en legt nadien een nieuwe laag asfalt aan.

De startdatum kan nog wijzigen. 

De asfalteringswerken starten op 22 mei 2024 en duren 1,5 week. Als alles vlot verloopt, zijn de werken op 31 mei 2024 klaar. 

  • Om de werken zo efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren, is het kruispunt volledig afgesloten. 
  • Voetgangers en fietsers kunnen steeds langs de werken passeren. Voorzichtigheid in de werfzone is hierbij aangeraden. 
  • Openbaar vervoer: bussen van De Lijn volgen een omleiding. Meer informatie over de omleidingen volgt. Actuele informatie over uw lijn vindt u steeds op delijn.be/routeplanner.
  • Voor het doorgaand gemotoriseerd verkeer is tijdens de werken de doorgang volledig afgesloten.
  • De werfzones zijn na de werkuren bereikbaar voor lokaal verkeer.
  • Tijdens het asfalteren zelf zijn de werfzones ook niet toegankelijk voor lokaal verkeer. De aannemer informeert de omgeving wanneer dit het geval is.

Omleiding voor doorgaand verkeer (zie bijgaand plan)

De omleiding vanuit zowel Ninove/Edingen  (N255) als vanuit Kester/Galmaarden en omgekeerd gaat via Scheibeek , Ekkelenberg, Barakkenberg (tot aan kruispunt Armen), Steenweg Asse (N285) (tot aan kruispunt Hogenberg in Leerbeek), Ninoofsesteenweg, Halsesteenweg tot aan de Brusselsesteenweg in Meerbeke/Ninove(N28).

Dit nieuwsbericht delen: