GOOIK – Pajottegemse nieuwelingen verdedigden zich goed in het provinciaal kampioenschap

Het Vlaams-Brabants wielerkampioenschap voor nieuwelingen (U17) kreeg dit jaar zijn beslag in Oetingen. Sune De Valck (Ternat) kroonde zich in de eindspurt van de kopgroep tot algemeen kampioen en dit voor Floren Appeltants (Tienen) en Gabriël Vanden Berghe (Wezembeek-Oppem), die zich zo wel de titel bij de eerstejaars toeeigende. De deelnemers uit Pajottegem en de naaste buurgemeenten verdedigden zich eervol met een 16de plaats voor Tristan Dedoncker (Pepingen), een 23ste stek voor Timothy Verhulst (Galmaarden) en een 27ste plaats voor Oetingenaar Arne Vanderlinden. Ielan Meert, eveneens van Oetingen, wist zich niet te rangschikken.

Provinciaal Kampioenschap U17 Nieuwelingen – Oetingen De Valck Sune wint

Wielerclub Jong maar Moedig vzw zag voor haar organisatie 76 gedreven jonge renners (15- en 16-jarigen) uit alle hoeken van de provincie aan de inschrijvingstafel langskomen. Die kregen een selectief parcours voor de wielen geschoven met in ieder van de 8 af te leggen ronden van 8,5 km de lastige tweetrapsbeklimming van de Rensbergstraat en de Molenstraat. Naarmate de wedstrijd vorderde dienden hierdoor almaar meer deelnemers de rol van het peloton te lossen. Uiteindelijk spurtte een kopgroep van 26 voor de zege.

Het was in de 3de ronde dat het trio Flynn Delanghe (Scherpenheuvel), Wout Van Cauter (Waanrode) en Rayane Arafi (Brussel) de wedstrijd trachtten in een definitieve plooi te gieten. Hun voorsprong schommelde voortdurend rond de 40 sec. Pas bij de 7de beklimming van de Rensberg achtte het peloton het welletjes en riep het de drie vluchters tot de orde. In de laatste ronde waagde de plaatselijke renner Arne Vanderlinden een alles of niets doch ook hij kreeg uiteindelijk geen vrijgeleide om voor eigen supporters te zegevieren en zo gedurende een jaar de titel van Vlaams-Brabants kampioen te mogen dragen. Door die inspanning diende ook hij het peloton te laten rijden en eindigde hij toch verdienstelijk met een achterstand van 14 sec op de kopgroep.        

Dit nieuwsbericht delen: