TOLLEMBEEK – Kermis op weg een dorpsfeest van de bovenste plank te worden

Voor Sonja (Bruyland), Nancy (Praet), Ingrid (Musch) en Lisa (Herregods) van het Kerstmiscomité Tollembeek is het een druk, druk, druk weekend. Met in hun kielzog een dertigtal medewerkers willen zij van het weekend van ‘Kermis Tollembeek’ opnieuw een dorpsfeest van de bovenste plank maken.

Met een waaier aan leuke activiteiten voor jong en oud en met een goed gevulde sponsorlijst mikken zij ook op het steunen van een ‘goed doel’. Dit keer is dat fietsclub ‘De Kromme Gedong’ uit Vollezele voor hun komende deelname aan de 1000 km fietsen voor Kom op Tegen Kanker, een uniek fietsevenement waarbij teams van 1 à 8 fietsers tijdens het Hemelvaartweekend gedurende vier opeenvolgende dagen vanuit Mechelen doorheen haast gans Vlaanderen het beste van zichzelf geven.

Voor de aftrap van het kermisweekend werd verzameld aan de kerk. Ook burgemeester Ludo Persoons en een ruime delegatie uit zijn lokaal bestuur betuigde zijn steun. Hij kreeg er het gezelschap van burgemeester Kris Poelaert uit buurgemeente Herne.

 

De kermis werd op gang getrokken met zijn traditionele attracties voor klein en groot en met ook een wedstrijd van Petanque Tollembeek Club Commando. Op de petanque-banen achter het voormalige kaatsplein mocht de clubvoorzitter Didier Orinx en zijn bestuursleden Jeroen, Olivier, Dimitri en David een twintigtal amateur petanque-ploegen ontvangen. In de marge wist de voorzitter mee te geven dat zijn PTCC met een vijftigtal spelende leden het goed stelt en doet. Zij zijn in actie iedere vrijdag en zondag. Nog meer leden uit groot-Galmaarden en ook de overige gemeenten van het toekomstige Pajottegem zijn van harte welkom.

Bij het instappen van de kermis ging de aandacht naar én de spelers van het dweilorkest G-Bloezers uit Gooik.én naar een duo ongewone bezoekers die voor de gelegenheid Disneyland-Parijs inruilden voor Tollembeek.. In een opvallende gelegenheidsoutfit brachten Mickey en Minnie Mouse ook kleur  op de kermis. Ook de weergoden waren Tollembeek indachtig want zij hielden hun sluizen dicht.
Nog op het programma

Wandeling

Tijdens het ganse kermisweekend kunnen sportievelingen en natuurliefhebbers  vrijblijvend ook een wandeling maken. Het parcours werd uitgestippeld door wandelclub Parel van het Pajottenland.

Meer info en kaarten

Ingrid (0474/46.99.68) – Nancy (0477/88.09.84) – Sonja (0477/96.88.99) en op deze FB-pagina

Dit nieuwsbericht delen: