HERNE is vanaf nu de thuishaven van internetradio Memory

Herne is voortaan ook de thuishaven van een nieuwe internetradio. Vandaag 1 mei – de Dag van de Arbeid – was het  burgemeester Kris Poelaert die aan de micro zat en meteen ook de officiële start van het  spiksplinternieuw internetradiostation Radio Memory mocht geven. Met een achterliggende en nieuwe vzw wil Radio Memory zich toespitsen op veel muziek evenals groot en klein nieuws gericht op de interesses en de behoeften van de lokale gemeenschap. Een internetradio werkt op een vergelijkbare manier als een traditionele radio, maar in plaats van een signaal te ontvangen via de ether of kabel, ontvangt het radiostation signalen via internet.

Ook groot nieuws voor Pajottegem  

Groot nieuws dus ook voor Pajottegem! Voortaan zal ook de internetradio Memory de regio en haar lokale gemeenschap bedienen en een bijkomend platform aanbieden voor het delen van nieuws, muziek en lokale evenementen. Het was met trots dat Hilde Bruyneel, Rudy Stichelmeyer en Kelly Ots die geboorte van hun troetelkind mochten aankondigen. De wieg van radio Memory staat op het adres van de vroegere bank BNP Paribas Fortis in Herne Centrum 4.  Getuigen van de eerste klanken van Radio Memory waren niet de minste. Zo konden burgemeester Kris Poelaert evenals een pallet bekende lokale Vlamingen mee genieten van de allereerste “Allen welkom bij Radio Memory, de beste muziek hoor je hier op de lokale internetradio voor iedereen”. Het glas werd dan ook geheven op  de start van een nieuw tijdperk van gemeenschapsbetrokkenheid, culturele diversiteit en lokale verbondenheid.

De populariteit van internetradio groeit almaar en wordt dan ook aanzien als de radiocommunicatie van de toekomst. Radio Memory kent dan ook geen beperkingen eigen aan  FM- of AM-frequenties. Het enige wat u nodig heeft, is een stabiele internetverbinding. Via de smartphone, de internetradio-ontvanger, de tablet of de PC is internetradio  wereldwijd en gratis te beluisteren waardoor het een populaire en steeds meer gebruikte vorm van radiocommunicatie is geworden. Om Radio Memory maximaal succeskansen aan te bieden kan ook heel binnenkort een applicatie (App) gratis gedownload worden die de luisterervaring nog meer ten goede komt.

Breed luisterpubliek    

Het opzetten van de nieuwe lokale internetradio is een spannende onderneming waarbij Hilde Bruyneel (Galmaarden), Kelly Ots en Rudy Stichelmeyer (Geraardsbergen) de gangmakers zijn. Hilde Bruyneel: “Met onze internetradio komen we tegemoet aan zowel radiomakers als luisteraars. Met Radio Memory willen wij een verscheidenheid aan inhoud aanbieden, waaronder nieuws, interviews, lokale evenementen, gemeenschapsinitiatieven, muziek en live-praatprogramma’s die relevant zijn voor de lokale luisteraars. Ook willen wij mogelijkheden bieden aan dj’s, artiesten, bands en organisaties om hun werk te promoten en zo nog meer betrokken te geraken bij  wat er lokaal en regionaal reilt en zeilt. In die zin kan Radio Memory al rekenen op de medewerking van onder meer de dj’s Katrien, Sandra, Irène, Ronny, Tony, Piet, Maqrio, Rudy 1 en 2, Andy Danny, Tom en Rudolf”.

“De muziek is bedoeld voor zowel Jan met de pet als de typische genieter van allerhande genres zoals rock, latin, hip hop, kleinkunst, Franse en Duitse songs. De mooiste mengelmoes aan liedjes, de nieuwste Nederlandstalige platen, oude krakers in verschillende talen komen bij ons – 24/7 – aan bod. Maar wij denken ook aan de jeugd met de grootste hits en popsongs evenals top mixen van de bovenste plank. Hoor je daarenboven graag een bepaalde plaat, geen nood, u kan ons altijd bellen en die volledig gratis aanvragen. En tijdens de live programma’s de groetjes doen, ook dat kan op Radio Memory. Met interesse en betrokkenheid vanuit het luisterpubliek kan een lokale internetradio een waardevolle aanwinst zijn. Dat is de uitdaging die wij willen aangaan. Wij willen bijleren en evolueren en zullen beslist luisteren naar feedback van ons publiek. Indien nodig willen wij ook tegemoetkomen aan andere behoeften en interesses. Wij zetten dan ook volop in op een internetradioproject dat op korte termijn een waardevolle aanwinst kan betekenen voor iedereen”, aldus nog Hilde Bruyneel.

Ook Freddy Danau in functie van muzikant/producer mocht mee klinken op een succesrijke toekomst. Zijn inbreng bij Radio Memory zal veelal terug te vinden zijn in het inspreken van reclame- en andere boodschappen.

Burgemeester Kris Poelaert: “Een nieuwe internetradio kan een waardevol communicatie- en verbindingsmiddel zijn in onze huidige maar ook onze toekomstige landelijke gemeente. Ook als platform voor het promoten van lokale cultuur, tradities, evenementen en activiteiten kan hij de bevolking ten dienste zijn”. Samen met dj Rony (Van Vlaanderen), Hilde Bruyneel, Rudy Stichelmeyer en Kelly Ots mocht hij het officiële openingslint doorknippen.

Terug meer leven in de gemeente

Daar waar Herne de jongste jaren de zelfstandige zaken fel zag slinken is er nu sprake van een regelrechte revival en aangroei. Als de wandelgangen het bij het juiste eind hebben komt er naast Bar 10M, De Kring, Café/frituur 4 Armen en nu ook Radio Memory eveneens nieuw leven in ’t Fonteintje in Kokejane en in de huidige locatie van Bloemen Laurentia. Die twee locaties zouden dan nieuwe horecazaken met het accent op eetgelegenheid worden.

Nadere info en contact: 0495 55 30 44 – info@radiomemory.be  –  www.radiomemory.be

Dit nieuwsbericht delen: