PAJOTTEGEM – Burgemeesters op sleutelplaatsen op de cd&v-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in het nieuwe Pajottegem wordt de Hernse burgemeester Kris Poelaert door de cd&v-afdeling naar voren geschoven als lijsttrekker. De Gooikse burgemeester Gunther Dewilde staat op de derde plaats en lijstduwer wordt de Galmaardse burgemeester Ludo Persoons. De tweede plaats op de lijst is voorbehouden voor een vrouw.  De lijst telt 29 kandidaten. Die boodschap werd meegedeeld door de Pajottegemse cd&v-afdelingsingsvoorzitter  Jenz Cools.

Pajottegem is een toekomstige Belgische gemeente die op 1 januari 2025 zal ontstaan uit de vrijwillige fusie van de gemeenten Galmaarden, Gooik en Herne. De nieuwe gemeente wordt met 120 km² oppervlakte de grootste van de provincie en zal iets meer dan 25.000 inwoners tellen. De eerste burgemeester van de fusiegemeente wordt bepaald door de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Kris Poelaert: “Ik ben dankbaar voor de unanieme steun van onze ploeg en ben klaar om deze verantwoordelijkheid op mij te nemen.  In de nieuwe fusiegemeente staan we voor heel wat belangrijke uitdagingen en daar kijk ik met veel goesting naar uit. Het welzijn van onze inwoners is een absolute prioriteit en daar zal ik, samen met onze ganse ploeg, naar streven.  Betrokkenheid, eerlijkheid, oprechtheid zijn voor mij steeds de kernwoorden geweest van een goed bestuur en daar zal ik ook voor blijven gaan in onze nieuwe gemeente Pajottegem.  Iedere inwoner kan op mij rekenen ! ”

Voorzitter Jenz Cools: “cd&v Pajottegem kiest voor wat écht telt.  Ervaring met een hart voor het Pajottenland!  Kris is een harde werker, leeft voor zijn inwoners en heeft al jaren bewezen dat zijn gemeente hem nauw aan het hart ligt. Ze geniet dan ook niet voor niks het grootste vertrouwen van haar inwoners in gans Vlaanderen.  We zijn ervan overtuigd dat die lijn zal worden doorgetrokken in de nieuwe fusiegemeente.  Kris wordt dan ook terecht onze lijsttrekker”.

Dit nieuwsbericht delen: