GOOIK – Nu ook een Strongbox aan De Koornmolen

Het gemeentelijk sportcomplex De Koornmolen aan de Processiestraat heeft er nu ook een Strongbox bij. Dat is niet alleen een verzameling van allerlei fitnesstoestellen en -attributen voor het opbouwen van een goede conditie maar het systeem kan ook in een tijd waarin gezondheid en welzijn uiterst belangrijk zijn een volwaardig middel zijn voor het versterken van het lichaam en de geest. Van weerstandsapparaten tot cardiovasculaire machines, elke apparatuur is zorgvuldig geselecteerd om een complete en veelzijdige trainingservaring op alle fitnessniveaus aan te bieden. De Strongbox, met als uitbater in Gooik Jelle De Weerdt, is er dan ook zowel voor de beginner als voor de atleet. Hij houdt immers rekening met ieders persoonlijke behoeften en doelstellingen.

Nuttig voor iedereen

Met het beschikbaar stellen van de Strongbox willen het gemeentebestuur en de beheerraad van het autonoom gemeentelijk bedrijf alvast een mijlpaal neerzetten voor het algemeen welzijn van de ganse gemeenschap. Beginner of atleet, de Strongbox – met ook zijn voordelen van het buiten sporten – kan beslist voor iedereen iets betekenen en is ook voor iedereen toegankelijk. Met het toevoegen van de Sprongbox wordt het sportcentrum meer en meer dé sportoase bij uitstek in de streek. Hier vindt zowel de recreant als de competitiesporter, van zeer jong tot iets minder jong, een kwaliteitsvolle sport- en beweeginfrastructuur op maat. En vanaf nu staan dan ook in en rond de Sprongbox allerlei toestellen om kracht-, cardio-, core-, coördinatie- en balansoefeningen te doen en dat alles kan onder de  begeleiding van een professionele coach.

De Koornmolen is niet zomaar een locatie en de Strongbox is niet zomaar een  constructie. Het sportcomplex is dé plaats waar kinderen vaak hun eerste stappen zetten op het veld, waar atleten hun grenzen verleggen en waar families samenkomen om te genieten van sport en recreatie. De Strongbox is een volwaardige aanvulling van de Finse piste, de atletiekpiste, de petanquebaan, de beweegtuin voor kinderen, het skateterrein en het multisportterrein met zijn calisthenicstoestellen waarbij wordt gemikt op oefeningen met minimaal gebruik van apparatuur en een maximaal gebruik van het eigen lichaamsgewicht.

Begeleiding

Jong, oud, sportief of minder sportief, echt iedereen kan Strongboxen en coach Jente De Weerdt en zijn team zorgen voor  de juiste begeleiding. Jente is onder meer bachelor lichamelijke opvoeding, personal trainer (National Academy of Sports Medicine) en fitnessbegeleider. Hij staat alvast te popelen om niet alleen de Gooikenaars maar ook belangstellenden van daarbuiten tijdens lessenreeksen en workouts te leren hoe en welke oefeningen ze correct en veilig kunnen uitvoeren om blessures te voorkomen en maximale resultaten te behalen. Dat omvat ook het demonstreren van de juiste technieken en het bieden van correcties tijdens het trainen. Een team van professionele coaches met naast Jente ook de coaches Berlinde François, Simon Van Der Voorde en Laurenzo Vander Gucht staat klaar!

Hoe en wanneer een gebruik maken van de Strongbox?

Nadere info en reservering  https://strongbox.be/nl/locaties/gooik  Instagram en facebook: StrongBox Gooik

Iedereen die benieuwd is naar de StrongBox, kan een kijkje komen nemen, vragen stellen, de coaches ontmoeten, … op zaterdag 27 en zondag 28 april.
Zaterdag 27 april: 10 – 15 uur
Zondag 28 april: 13 – 16 uur

Dit nieuwsbericht delen: