HERNE – Met Yves Segers en Sammy Moore telt Helpende Handjes voor Jou vzw voortaan twee zingende peters

Zondag viel er veel animo in het centrum te beleven. De vzw ‘Helpende Handjes voor Jou’ was er te gast in De Kring. Die vzw met Dominique Chantrain en Veronique Dewolf aan het roer ontvingen er honderden vrienden en kennissen voor een ambilunch, een etentje met een ietsje meer. Naast Yves Segers als getitreerde peter mocht de vereniging er ook nog een tweede peter officieel aanstellen. Dat werd zanger Sammy Moore, eveneens een bekende in de Vlaamse showbizz. Allen samen mochten zij ook  twee cheques overhandigen aan Yar Vlaanderen, een hulporganisatie die eveneens zijn pijlen richt op jongeren in moeilijkheden.

Dominique Chantrain: “Wij zijn vandaag bijzonder fier 2000 euro te kunnen schenken aan Yar Vlaanderen. Wij doen dat met ook een gevoel van voldoening. Het stemt ons gelukkig te weten dat wij een steentje kunnen bijdragen dat voor een aantal jongeren het verschil kan uitmaken. Wij doen dat in een geest van samenwerking, mededogen en hoop”

Processie van Echternach

Helpende Handjes voor Jou vzw zag goed vijf jaar geleden het daglicht. Dat ontstaan kwam er in navolging van veel frustratie en teleurstelling in de familie van Dominique. In de zoektocht naar adequate hulp voor hun zoontje met psychische problemen werden zij van her naar der verwezen zonder dat er veel oplossingen uit de bus kwamen. In die processie van Echternach was – volgens Dominique – heel vaak het financiële aspect de boosdoener. Vanuit die toch wel ‘jammerlijke’ positie werd samen met nog wat vrienden gedacht aan het opzetten van een benefiet. Die benefiet viel bij de achterban niet in dovemansoren en meteen was de basis gelegd voor het opzetten van een vzw voor het helpen van ook andere gezinnen en jongelingen in nood.

Yar Vlaanderen

De eerste jaren ging Helpende Handjes voor Jou mee in het verhaal van de actie voor het goede doel  Rode Neuzen. Er kwam echter een eind aan die actie. Helpende Handjes voor Jou bleef wel niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar een andere vereniging die de aangeboden financiële hulp best  kon gebruiken om jongeren met problemen een betere toekomst helpen te bieden. En zo kwam Helpende Handjes voor Jou terecht bij Yar Vlaanderen. Die vereniging richt zijn aanbod op jongeren tussen 16 en 21 jaar die kampen met problemen in verschillende levensdomeinen. De organisatie biedt hen de kans om hun leven weer op de sporen te krijgen. Hun aanbod is opgedeeld enerzijds in YAR Wonen waarbij jongeren die uit noodzaak zelfstandig moeten gaan wonen worden ondersteund en anderzijds YAR Coaching waarbij de jongeren worden aangezet deel te nemen aan een coachingprogramma in hun eigen leefomgeving.

Peetouders

Al jaar en dag is zanger Yves Segers peter van Helpende Handjes voor Jou. Dat houdt in dat hij bij alle mogelijke gelegenheden het opzet en de werking van die vereniging mee in de schijnwerpers zet. In zijn peterschap kreeg hij er nu geen meter maar wel een volwaardige collega bij. Voortaan zullen zowel Yves Segers als Sammy Moore er mee voor zorgen dat Helpende Handjes voor Jou verder kan  groeien en bloeien. Voor beide heren houdt dit in dat zij hun populariteit in de weegschaal leggen om de vereniging te steunen. Als peetouder worden zij verondersteld ook hun eigen achterban – zeg maar fanclub – warm te maken voor het ‘goede doel’ waarin ook zij geloven. Hierbij wordt hun actieve aanwezigheid op de jaarlijkse benefietdagen aangezien als een beklonken zaak.

Twee cheques van ieder duizend euro

Het was met veel enthousiasme dat Niki en Dominique in naam van alle sympathisanten van Helpende Handjes voor Jou dan ook via de aangestelde peters aan directeur Yar Vlaanderen Koen Frøberg twee cheques van elk duizend euro mochten overhandigen.

Na dit officiële moment gingen de decibels terug de lucht in en kon het feestje verder gezet worden. Met de twee aanwezige dj’s en evenveel discobars kon dat dan ook niet anders.

Dit nieuwsbericht delen: