Daan Stevens spurtte zich naar de zege in de 32ste Grote Prijs Wielerclub HERFELINGEN vzw.

Daan Stevens (Balen) heeft de 32ste Grote Prijs Wielerclub Herfelingen vzw voor beloften (U23) op zijn naam geschreven. In de eindspurt van de kopgroep van 17 toonde hij zich vrij gemakkelijk de sterkste. Rune Ceusters (Geel), een van de drie smaakmakers in het begin van de wedstrijd, eindigde tweede, Quinten De Buysser (Knesselare) derde. De organiserende club mocht 164 deelnemers verwelkomen aan de inschrijvingstafel. Die werden door toedoen van federatiepastoor Kris Meskens onder luid klokkengeluid het parcours opgestuurd voor het afleggen van 11 ronden van ieder 10,9 km.

Vrij zware wedstrijd

De bijwijlen strakke noordenwind, de doortocht in het gehucht Druimeren met zijn smalle wegen en de 11 beklimmingen van de Asseveldstraat maakten de wedstrijd vrij zwaar. Al in de eerste ronde muisden Rune Ceusters, Mats Devry (Averbode) en Dries Grosemans(Geel) er van onder. Pas in de 5de ronde en na het wegvallen van Dries Grosemans bij het leiderstrio vormde zich een kopgroep van 14 renners, die naar het einde van de wedstijd nog met drie eenheden werd aangedikt. Intussen was het peloton in twee delen komen uiteen te vallen. En het laatste deel van het peloton viel ook nog eens in verschillende groepjes uit elkaar.

Voor de winnaar Daan Stevens, die het een pittige wedstrijd in vrij zware omstandigheden vond, was het meteen zijn tweede seizoenszege. Eerder won hij ook al een wedstrijd in Wevelgem. Ook Rune Ceusters toonde zich opgetogen met zijn tweede plaats. In de editie van vorig jaar eindigde hij nog vierde. Het moet zijn dat de heuvelachtige parcours in het Pajottenland hem vrij goed liggen.

In samenwerking met het gemeentelijk bestuurscollege had de organiserende wielerclub er alles aan gedaan om de veiligheid van de renners te verzekeren. En dat loonde daar er zich geen zware valpartijen hebben voorgedaan. Bij de organisatie mocht de wielerclub met voorzitter Hugo Moonens ook nog rekenen op een resem sponsors, vrijwillige medewerkers en sympathisanten.

Plaatselijke renners konden zich niet laten gelden

Geen enkele van de drie renners uit de gemeente kon zich in de wedstijd laten gelden. Noch Thomas Knockaert noch Matis De Meijts wisten zich te plaatsen in de uitslag. Milan Lanhove, aan wiens voordeur de koers nochtans werd georganiseerd, mocht van zijn ploeg Bingoal Development Cycling Team niet aan de wedstrijd deelnemen. Hij diende de dag na de wedstrijd in Herfelingen te starten  in de Kattenkoers (het vroegere Gent-Wevelgem) vanuit Ieper.       

Dit nieuwsbericht delen: