HERNE – Winkeldieven opgepakt na een achtervolging

Gisteren omstreeks 15u00 na een winkeldiefstal door een koppel in het Aldi-filiaal in Ternat is een interventieploeg van de politie Pajottenland er na een achtervolging in geslaagd de daders te vatten ter hoogte van het zuivelbedrijf Olympia in Herfelingen. Bij het plegen van de diefstal in het Aldi-filiaal kwam het overigens ook tot een schermutseling met een klant.

“De daders konden in eerste instantie ontkomen in hun zwarte VW golf met Franse nummerplaat.  Twee politieploegen van de politie TARL werden hun richting uitgestuurd. Omdat de nummerplaat eerder werd opgemerkt kon het ANPR-netwerk zijn werk doen en werd vastgesteld dat de zwarte VW Golf de richting van de politiezone Pajottenland uitkwam. Via dit ANPR-netwerk werd ook duidelijk dat het voertuig al meermaals gecapteerd werd de voorbije periode”, doet commissaris Glenn Deherder het verhaal. “Omstreeks 15.30u werd het voertuig opgemerkt op de Ninoofsesteenweg richting Edingen en kon onze interventieploeg de achtervolging inzetten. Hierbij werden hoge snelheden gehaald. Ter hoogte van Zuivelfabriek Olympia in Herfelingen crashte de zwarte Golf evenwel tegen een vrachtwagen. De twee verdachten (28 en 26 jaar oud) werden ingerekend door onze ploeg en overgebracht naar het commissariaat voor verhoor”.

Commissaris Glenn Deherder noemt de geslaagde interventie alvast een “mooi voorbeeld van  informatiegestuurde politiezorg”.

Dit nieuwsbericht delen: