HERNE – Het is een heus Grand Cru seizoen voor Koninlijke VoetbalClub Bouwvrienden geworden

Nadat VoetbalClub Bouwvrienden bij de aanvang van het seizoen 2023/2024 al erkend werd als ‘koninklijke vereniging’ zijn daar nu bovenop het behalen van de kampioenstitel in de 2de afdeling van de koepel Koninklijke Algemene Vereniging van Vriendenclubs (KAVVV) Vlaams-Brabant/Oost-Vlaanderen en meteen zo ook het afdwingen van de promotie naar de allerhoogste divisie binnen het Vlaams Verbond van Vriendenclubs bijgekomen. Of dat geen heus Grand Cru jaar voor de sympathieke vriendenclub uitmaakt?

Feestseizoen   

“Wat een feestseizoen voor onze club!”, geeft afgevaardigd bestuurslid Steven Vanderroost aan. “Wij willen er dan ook een leuke viering aan breien en zijn daartoe al volop aan het plannen. De laatste match van dit seizoen spelen we op zaterdag 27 april tegen Nissan Essenbeek op hun terrein in Essenbeek (Halle). Na of voor die match zal de kampioensbeker ons ter plaatse overhandigd worden door de bestuurders van ons verbond. We willen die dag alvast op een bijzondere manier vieren en zullen daartoe samen met onze  supporters een ‘partybus’ inleggen om de verplaatsing naar Essenbeek te maken”.

Partybus

Voor de verplaatsing met de ‘partybus’ naar Essenbeek wordt afspraak gegeven om 13u30 aan het gemeenteplein in het Centrum. De aftrap van de wedstrijd is voorzien om 15u. Bij de terugrit naar Herne worden onderweg korte tussenstops gehouden in een aantal cafés waar de club regelmatig langsgaat als ploeg na een uitmatch om trots de beker te tonen. De terugkeer in Herne wordt verwacht omstreeks 22u00.  

“We zullen voor die dag speciale t-shirts laten maken bij onze sponsor, de drukkerij Heremans. Ook de nodige spandoeken en vlaggen zullen aanwezig zijn om de wedstrijd feestelijk te laten verlopen”, reikt de spreekbuis nog aan. “Het is overigens exact 40 jaar geleden dat onze club nog eens kampioen kon spelen, tevens het geboortejaar van onze voorzitter Diedrik Decat en van onze twee oudste actieve spelers. De tweede keer in de levensloop van de club. De beker van die eerste kampioenstitel hadden wij trouwens als motivatie meegenomen naar onze vorige uitmatch waar we dan de kampioenstitel in ons voordeel hebben beslecht”.

Dit nieuwsbericht delen: