PAJOTTENLAND – ’t Is ook aan u! om te stemmen

Dertien april, een luie zaterdagochtend en stralend lenteweer. Toch verzamelden tien moedige, stemplichtige jonge mensen tussen de 17 en 20, in het Dominicanessenklooster (Herne) om er te debatteren over hoe je op de beste manier je stem uitbrengt bij de verkiezingen van 9 juni en 13 oktober. Het initiatief ging uit van Jeugddienst Pajottenland en werd begeleid door Jef Lemmens van de vzw Aanstokerij i.s.m. De Ambrassade van de Vlaamse overheid.

Vijf handige spelvormen om in twee groepjes ‘nieuwe stemmers’ in gesprek te gaan over hun impact bij de nakende verkiezingen passeerden de revue. Onder meer grepen tweedejaarsstudent Rechten, twintiger Marvin Liebens uit Gooik en Clara Berchmans laatstejaars humaniora en 17, de geboden kansen om hun medestudenten te overtuigen hoe belangrijk het is er echt voor te gaan en de karavaan der onverschilligen achter zich te laten.

De aangeboden spelvormen, op het internet makkelijk terug te vinden, staan dan ook voor duidelijke info over hoe democratisch georganiseerde verkiezingen nog steeds een voorrecht betekenen in en voor het Vrije Westen. Wie stelt dat de jongste generatie niet is geïnteresseerd, heeft het grondig mis. Dit project op de laatste zaterdagochtend van de paasvakantie was ronduit positief.

Nadere info op  https://www.aanstokerij.be/spelthema/de-aanstokerij-in-de-stemming

Tekst en fotomateriaal: Denis Deneulin

Dit nieuwsbericht delen: