LEERBEEK – Residentie Kesterberg lanceert puzzelboekjes

Annelies Reniers, woonassistente en teamleider administratie bij de residentie Kesterberg in Leerbeek, stelt voortaan puzzelboekjes ter beschikking van niet alleen de bewoners van de residentie maar ook van buitenstaanders.

“Het puzzelboekje (11 pagina’s) ontstond uit de wens de bewoners een bijkomende activiteit aan te bieden die zowel ontspannend als stimulerend is voor de geest. Puzzelen zet immers aan tot braintraining.  Het unieke aan het boekje is dat het gratis beschikbaar is”, vertelt Annelies. “Door het ook ter beschikking te stellen van buitenstaanders kunnen niet alleen de bewoners van onze assistentiewoningen maar ook andere ietwat oudere inwoners van Leerbeek en omstreken er van genieten. Puzzelen is immers niet alleen een leuke bezigheid, maar het biedt ook voordelen voor ouderen. Het stimuleert de cognitieve functies, vermindert stress, verbetert de hand-oog coördinatie en fijne motoriek, helpt bij geheugenverbetering en bevordert sociale interactie. In een tijd waar stress en spanning de overhand nemen, kan dit puzzelboekje beslist een leuke bron van ontspanning en plezier inhouden”.

“De sponsoring maakt het gratis verspreiden van de boekjes via lokale handelaars mogelijk. Zo draagt het initiatief ook bij aan het gevoel van verbondenheid en solidariteit en maakt het voor iedereen een win-win operatie. Dat ook de residentie Kesterberg hierbij in de kijker wordt gezet, spreekt voor zichzelf. Voor dit verzamelwerk wil ik voornamelijk mijn man bedanken voor de vele uren die hij er heeft ingestoken. We hopen dan ook dat dit initiatief positief onthaald wordt” aldus nog Annelies.

Dit nieuwsbericht delen: