Als er iets of iemand ‘thuis’ is in VOLLEZLE dan is dit zonder meer het Belgisch Trekpaard

Op Erfgoeddag 2024 op zondag 21 april vanaf 14u valt er ook in Vollezele heel wat te beleven. Naast een duik in de geschiedenis in het museum met touchscreens, voelvakken en verkoop van relevante literatuur komt de bezoeker er ook op wandelafstand terecht op de historische hoeve van de voormalige merriefokkerij Hof ter Haegen.  Ook is er de hernieuwde Brillantwandeling die voortaan ondersteuning krijgt via gps-coördinaten.  

In het Museum van het Belgisch Trekpaard kunnen bezoekers deelnemen aan het ontrafelen van mysterieuze voorwerpen uit het verleden van de trekpaardenwereld. Aangebrachte zeldzame voorwerpen worden er onder de loep genomen en besproken. Op Erfgoeddag zijn er een resem nieuwe voorwerpen te ontdekken.

In het Hof ter Haegen (Crynemstraat,10) op wandelafstand van het museum vindt er om 15u een gezellig en interessant rondetafelgesprek plaats waarbij kenners in debat gaan over de evoluties in het trekpaardenbestaan, het jureren op wedstrijden … Het koffietafelgesprek wordt ingeleid door Dr. A. Van Couter.

Erfgoeddag is ook het moment om eens een ritje te maken in een huifkar. Ook weinig mobiele mensen kunnen hieraan deelnemen. Een ritje duurt 1uur. De huifkarrentochten vertrekken aan het museum (aan de kerk) vanaf 14u. Voorrang wordt verleend aan mensen met een beperking.

Dit nieuwsbericht delen: