PAJOTTENLAND – Brandweerzone Vlaams-Brabant West schenkt opnieuw ziekenwagen aan Oekraïense collega’s

De Oekraïense brandweer opereert al sinds het begin van de oorlog in moeilijke omstandigheden. Een aanzienlijk aantal brandweerkazernes en voertuigen liepen reeds grote schade op. De Oekraïense brandweer vroeg dan ook de collega’s uit andere landen om hulp.

Na eerder reeds twee ziekenwagens en medisch materiaal te hebben geschonken aan de organisatie Wings Of Valor schenkt de brandweerzone Vlaams-Brabant West vandaag opnieuw een ziekenwagen, ditmaal aan de organisatie Mission Ihor Vitenko.

Oprichter Ihor Vitenko is een Oekraïense wondzorgspecialist, die reeds twintig jaar werkzaam is in het AZ Jan Palfijn te Gent. Hij leidt Oekraïense verpleegkundigen op en via zijn stichting verzamelt hij medische hulpmiddelen voor zijn thuisland.

De schenking betreft een ziekenwagen van elf jaar oud die is afgeschreven binnen onze brandweerzone. Het voertuig heeft ongeveer 244.000 kilometer op de teller. De ziekenwagen deed de voorbije jaren dienst in de brandweerpost van Lennik.

Directeur Bedrijfsvoering Koen Roesems: “We zijn verheugd dat we opnieuw een ziekenwagen een tweede leven kunnen aanbieden. Een optie was om het voertuig te verkopen, maar in Oekraïne zal het nuttiger kunnen worden ingezet.”

Zonecommandant Tom Van Esbroeck: “Het past binnen onze normen en waarden om mensen in nood bij te staan. Brandweerzone Vlaams-Brabant West geeft dan ook graag gehoor aan de oproep om steun te verlenen aan onze Oekraïense collega’s.”

In bijlage: Foto’s van de overhandiging aan de firma Mission Ihor Vitenko

Majoor Koen Roesems (Directeur Bedrijfsvoering – Rudy Nelissen (Mission Ihor Vitenko) – Kolonel Tom Van Esbroeck (zonecommandant) – Ruslan Hevko (Mission Ihor Vitenko) – Dr. Ihor Vitenko (Mission Ihor Vitenko)

Dit nieuwsbericht delen: