GALMAARDEN – Erfgoeddag 2024: Galmusant keert Terug!

Op zondag 21 april 2024, van 13 tot 18 uur organiseert de dienst vrije tijd in samenwerking met de cultuur-, jeugd- en sportraad opnieuw Galmusant in het GC Baljuwhuis. De toegang is gratis!

Galmusant is een vrijetijdsdag in het kader van Erfgoeddag 2024. Op Erfgoeddag worden in Vlaanderen en Brussel allerlei activiteiten georganiseerd rond cultureel erfgoed. Het thema dit jaar is ‘Thuis’.

Op het programma

Lekkers van thuis – Streekproductenbeurs

Plezier van thuis – Vrijetijdsbeurs met infostanden en demonstraties van de jeugd-, sport- en socioculturele verenigingen

Museum voor één dag – Persoonlijk erfgoed – Iemand thuis? Inwoners stellen persoonlijk erfgoed tentoon. Spreuktegels met Gallemoeërse, Tollebeekse en Villezjielse uitspraken, zegswijzen en dialectwoorden

Thuis doorheen de jaren  – Geschiedenis van Galmaarden met oude foto’s en verhalen. Demonstratie van morsecode als communicatiemiddel door Galmaardse leden van de Koninklijke Unie van Belgische Zendamateurs

Kunst van thuis  – Doorlopend muziek, toneel, dichtkunst en andere optredens op het lenteterras

Samen thuis Vanaf 13 uur wordt het GC Baljuwhuis, de binnenkoer en de Baljuwtuin volledig omgetoverd tot een bruisend centrum van bezoekers, verenigingen, streekproducten, kunst, muziek en activiteiten.

Kom zeker langs, want illustrator Lise Vanlerberghe zal aanwezig zijn om live jullie thuisgevoel te vertalen naar het grote doek. Vertel haar jouw reden waarom Galmaarden écht als thuis voelt en zij maakt er een één groot kunstwerk van dat nadien tentoongesteld zal worden in het GC Baljuwhuis.

Thuis in onze tuin – Officiële opening van de vernieuwde Baljuwtuin, met gegidste rondleiding en verschillende activiteiten: springkasteel en grimestand, georganiseerd buitenspel door Chiro Albatros Tollembeek

Petanque

Outdoor kunstexpo: Erfgoed van Morgen

Gegidste rondleiding door Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei met uitleg over de uitgevoerde werken en de natuurwaarde van de tuin. Er gaan 2 rondleidingen door: eentje om 14.30 uur en eentje om 16.30 uur.

Thuis in het gc baljuwhuis  – lenteterras op de binnenkoer, verkoopstand van de bibliotheek, randactiviteiten voor jong en oud

Wanneer: zondag 21 april van 13 tot 18u

Waar: Baljuwhuis – Kameersweg 2 –  054 89 04 35 – cultuur@galmaarden.be

Dit nieuwsbericht delen: