Erfgoeddag HERNE – Zondag 21 april – Thema ‘Thuis’

Erfgoeddag HERNE – Zondag 21 april – Thema ‘Thuis’

De bewoners van Woonzorgcentrum Sint-Felix zullen zich op zondag 21 april extra thuis voelen, want 2 zithoeken worden ingericht zoals in de jaren 50 en 60. Objecten uit het archief van het Huis van Alijn in Gent en uit privécollecties zorgen ervoor dat de bewoners kunnen herbeleven hoe hun thuis van vroeger eruitzag. Tegelijk kan de jeugd kennismaken met deze huishoudapparaten, speelgoed, tijdschriften, … van vroeger.

Korneel De Rynck, schrijver van het boek “Terug naar de golden sixties”, zal er om 14.00 uur een lezing geven en ons helemaal onderdompelen in het leven van de jaren 60. Kom aan de hand van zijn verhalen en uniek beeldmateriaal te weten hoe het leven veranderde tussen 1958 (het jaar van de Expo) en 1973 (het jaar dat de oliecrisis begon). Deze lezing is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk via www.herne.be (onder “tickets GC Herne”).

Om 16.00 uur komt Mireille Vaessen, de poëziemevrouw, langs in het woonzorgcentrum. Met haar koffer gedichten en een ukelele zal ze poëzie en liedjes brengen over het thema “thuis”. Inschrijven is hiervoor niet nodig. 

’s Avonds breit het lokaal bestuur in het Dominicanessenklooster nog een vervolg aan de Erfgoeddag.

Om 19.30 uur komt Serdi Faki Alici langs. Serdi verloor zijn ouders toen hij zes was en verhuisde als kind van instelling naar instelling, van school naar jeugddetentie. Zijn isoleercel bleek de perfecte akoestiek te hebben om zich de kneepjes van het beatboxen eigen te maken en zo werd zijn stem zijn echte thuis. Voor ons zal hij zijn talent voor beatboxen zeker bovenhalen, alsook zal hij zijn uitzonderlijke levensverhaal vertellen. Deze lezing is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk via www.herne.be (onder “tickets GC Herne”).

Voor meer informatie kan u terecht bij bevoegd schepen Sandra Dero, sandra.dero@herne.be (0496 75 69 61) of bij Cindy Verhoeven – Dienst communicatie & vrije tijd – 02 397 11 63 • cindy.verhoeven@herne.be

jeugd@herne.be • www.herne.be • Volg ons op  

Dit nieuwsbericht delen: